Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă, prima doamnă a Cataluniei
WhatsApp
Marcela Topor sprijină mișcarea separatistă. Românca luptă, alături de soțul ei, pentru independența Cataluniei.
Barcelona 10.01.2016  Politica Debate de investidura del nuevo President de la Generalitat Carles Puigdemont, en la foto besando a su esposa. FOTO  RICARD CUGAT

Marcela Topor este căsătorită cu separatistul Carles Puigdemont și au împreună doi copii. Politicianul a fost învestit, săptămâna trecută, şef al executivului Cataluniei, cu mandatul de a conduce regiunea spre secesiune faţă de Spania, până în 2017 cel târziu. Imediat după momentul anunțului românca și-a sărutat cu foc partenerul de viață. Imaginile cu cei doi au făcut deliciul presei spaniole.

 

 

Marcela Topor este jurnalistă la publicația în engleză Catalonia Today. Românca prezintă o emisiune tv în care ia interviuri unor străini stabiliți în Catalunia. Ea nu împarte doar sentimentele maritale cu Puigdemont, ci și ideile politice, salutând rezoluția de suveranitate și crearea statului catalan, în ciuda ambițiilor guvernului de la Madrid de a distruge mișcarea catalană, scrie dcnews.ro.

 

 

Guvernul Spaniei a anunțat că va recurge la toate mijloacele juridice pentru a împiedica secesiunea Catalunei, iar lideri europeni au avertizat ca o separare de Spania ar însemna o ieșire din Uniunea Europeană.

 

Madridul și-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la faptul că separarea ar afecta relansarea economica a Spaniei, care a avut o rată a șomajului de peste 22% timp de mai mulți ani.

 

Catalani din ambele tabere sunt mândri de limba lor, care este vorbită alături de spaniolă și care a supraviețuit dictaturii de trei decenii a generalului Francisco Franco. Numeroși catalani sunt nemultumiți de faptul că regiunea lor - care reprezintă aproape o cincime din economia spaniolă - plătește prea multe taxe și primeste în schimb mai puțin decât i se cuvine din investițiile publice.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel