Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O rachetă rusească a distrus un bloc din Ucraina. Trei persoane și-au pierdut viața, potrivit poliției
WhatsApp
O rachetă rusească a distrus miercuri noapte un bloc și a avariat alte șapte în orașul Kramatorsk, în estul Ucrainei, provocând moartea a cel puțin trei persoane și rănirea a 20, a anunțat poliția regională.
O rachetă rusească a distrus un bloc din Ucraina. Trei persoane și-au pierdut viața, potrivit poliției / Foto: Captură video youtube

Inițial, autoritățile locale au declarat că Rusia a tras o rachetă, dar forțele de poliție au spus ulterior că o rachetă tactică Iskander-K a lovit la ora locală 21.45 (1945 GMT).

"Cel puțin opt blocuri au fost avariate. Unul dintre ele a fost complet distrus", a precizat poliția într-o postare pe Facebook. "Este posibil ca oamenii să rămână sub dărâmături".

Cel puțin 44 de persoane au fost ucise luna trecută când o rachetă rusă a lovit o clădire de apartamente din orașul Dnipro, în estul țării.

"Aceasta nu este o reluare a trecutului, este realitatea zilnică a țării noastre - o țară cu răul absolut la granițele sale", a scris președintele Volodimir Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

Într-un tweet separat, Zelenski a scris: "Singura modalitate de a opri terorismul rusesc este de a-l învinge. Prin tancuri. Avioane de luptă. Rachete cu rază lungă de acțiune".

Vezi și: Rusia pregăteşte un nou asalt la scară largă asupra Ucrainei

 

Ucraina vrea ca aliații să furnizeze avioane de luptă și rachete

 

Ucraina, care săptămâna trecută a obținut promisiuni de tancuri de luptă, vrea ca aliații să furnizeze avioane de luptă și rachete.

Guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko a postat o fotografie care arată o clădire de patru etaje din Kramatorsk care a suferit pagube importante.

Postul ucrainean al Radio Europa Liberă a publicat un scurt clip video care arată salvatorii lucrând sub lumina reflectoarelor în timp ce zăpada cădea pe dărâmături.

Ucraina acuză forțele rusești că bombardează fără discernământ infrastructura civilă, acuzație pe care Moscova o respinge în mod obișnuit.

În aprilie anul trecut, Ucraina a declarat că 57 de persoane au murit când o rachetă rusă a lovit gara din Kramatorsk. Moscova a negat responsabilitatea, spunând că racheta era ucraineană.

Vezi și: Rusia declară că 500.000 de tone de petrol rusesc au fost livrate în Polonia în luna ianuarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel