Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O patiserie din Italia a fost sancționată cu 35.000 de euro. Inspectorii au găsit gândaci și excremente de șoareci
WhatsApp
Proprietarul unei patiserii din Italia a fost sancționat cu o amendă totală de 35.000 de euro după ce o inspecție a scos la iveală lucrători angajați ilegal și grave deficiențe igienico-sanitare. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O patiserie din Corridonia a fost sancționată cu o amendă totală de 35.000 de euro, în urma unei inspecții amănunțite efectuate de Carabinierii NAS Ancona și NIL Macerata. Raidul, desfășurat ieri dimineață, a scos la iveală o serie de nereguli majore, atât în ceea ce privește legislația muncii, cât și standardele igienico-sanitare.

În timpul verificărilor, inspectorii au descoperit doi lucrători italieni angajați ilegal, fără a fi înregistrați la centrul de ocupare a forței de muncă. Această încălcare a legislației muncii a condus la aplicarea unei amenzi de 32.000 de euro pentru proprietarul patiseriei. Pe lângă această sancțiune, inspecția a relevat și alte deficiențe grave care au afectat siguranța și igiena locului de muncă.

Citește și: Inspectorii ANPC, fără cuvinte după un control la un restaurant din Costinești: mâncare expirată, gândaci, mizerie

Inspectorii NIL Macerata au constatat o serie de nereguli, inclusiv lipsa unui responsabil de securitate, prevenire și protecție. De asemenea, au fost identificate deficiențe în ceea ce privește echipamentul individual de protecție, neîntocmirea documentului de evaluare a riscurilor și lipsa instruirii corespunzătoare a angajaților. Alte probleme semnalate au fost expirarea medicamentelor din cutia de prim ajutor și neefectuarea verificărilor periodice ale dispozitivelor de prevenire a incendiilor.

În plus, Carabinierii NAS Ancona au descoperit deficiențe igienico-sanitare severe în laboratorul de producție și în depozit. Printre problemele identificate s-au numărat excremente de șoarece găsite în zona de depozitare, ceea ce a dus la suspendarea imediată a utilizării depozitului de către AST Macerata. Ca urmare a acestei descoperiri, proprietarul a fost sancționat cu o amendă suplimentară de 1.000 de euro.

Inspectorii au identificat și neimplementarea procedurilor HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) referitoare la congelarea semifabricatelor și măsurile de prevenire a infestării cu insecte. Nerespectarea acestor norme a generat o amendă administrativă de 2.000 de euro.

Vezi și: Cuplu de români, atacați brutal de doi localnici xenofobi într-un restaurant din Italia. ”Românilor, întoarceți-vă în țara voastră!”

Ca urmare a tuturor acestor nereguli, Parchetul Macerata a fost sesizat și activitatea patiseriei a fost suspendată până când proprietarul va remedia toate problemele constatate și va restabili condițiile de siguranță necesare pentru desfășurarea activității. Această acțiune subliniază importanța respectării legislației muncii și a standardelor de igienă, pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos.

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel