Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă grevă în transportul feroviar din Germania: iată cât câștigă în prezent un mecanic de tren
WhatsApp
Mecanicii de tren din Germania sunt în conflict cu compania națională Deutsche Bahn. Sindicatul cere mai puține ore de lucru și salarii mai mari.
O nouă grevă în transportul feroviar din Germania, iată câștigă în prezent un mecanic de tren. Sursa - Pexels

Cel puțin 555 de euro în plus pe lună și un bonus de compensare a inflației sunt solicitările mecanicilor de tren din Germania. Sindicatul GDL le-a prezentat în cadrul negocierilor colective cu Deutsche Bahn. În plus, ei cer o reducere a timpului de lucru pentru lucrătorii în ture la 35 de ore pe săptămână, cu compensație salarială completă. La o săptămână după prima grevă de avertisment, GDL a declarat din nou că negocierea colectivă a eșuat și vrea să facă din nou grevă.

Greva provoacă deja frustrare pasagerilor. Compania de căi ferate Deutsche Bah ajunsese la un acord cu sindicatul EVG după negocieri dure. Acum totul începe din nou. Doar oare sunt revendicările mecanicilor de tren justificate? Cât câștigă în medie un mecanic de tren în prezent?

GDL nu îi reprezintă doar pe mecanicii de tren, ci și o serie de alte grupuri profesionale. Personalul de vagoane, controlorii de  bilete, tehnicienii în electronică, lăcătușii și tehnicienii de semnalizare sunt, de asemenea, reprezentați de GDL. De asemenea, este important de menționat că GDL nu este singurul sindicat responsabil pentru angajații feroviari. Pe lângă aceasta, există, de exemplu, EVG și Verdi, care sunt responsabile pentru alte grupuri profesionale și, prin urmare, negociază alte contracte colective. 

Un mecanic de tren primește un salariu net de 2.400 de euro pe lună

 

Cât de mult câștigă mecanicii de tren în contractul colectiv GDL depinde de pregătirea lor, de experiența lor de muncă și de responsabilitățile lor.

În prezent, există patru grupe tarifare pentru mecanicii de tren în care sunt împărțiți lucrătorii feroviari. Potrivit contractului colectiv-cadru federal valabil în prezent, mecanicii de tren primesc între aproximativ 2.700 și 3.800 de euro brut pe lună. Salariul net depinde de clasa de impozitare, dar dacă presupunem clasa de impozit 4, mecanicii primesc între 1.800 și 2.400 de euro pe lună.

Conform acordului-cadru federal, oricine lucrează ca manager (de exemplu, ca lider de echipă) poate câștiga mai mult. Și aici, în funcție de experiența profesională, salariile pot fi  între 3.600 și 4.300 de euro brut.

 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel