Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O ucraineană și copiii ei sunt REFUZAȚI să intre în Australia, după ce medicii locali au strâns mii de euro pentru a-i ajuta
WhatsApp
O familie ucraineană disperată și-a văzut respinsă cererea de a avea o viață mai bună în Australia, deși a fost sponsorizată de doi medici din Queensland.    
Foto ILUSTRATIV

Tatiana "Tanya" Kovalova, în vârstă de 37 de ani, încearcă să fugă din Ucraina împreună cu cei doi copii ai săi, lăsându-l în urmă pe soțul Oleh în orașul-port ucrainean Odessa.

Medicul Ines Baptista, din Gold Coast, a creat o pagină GoFundMe în aprilie, obținând peste 3.000 de dolari pentru a plăti zborurile spre Australia pentru Tanya și copii ei, Veronica, de 11 ani, și Vlad, de 15 ani, transmite Daily Mail.

Soția medicului Baptista a spus că sunt "o familie minunată care încearcă doar să scape de războiul din Ucraina" și a pledat pentru ca australienii cu inimă bună să ajute.

Ines Baptista și partenerul său, Timur Navruzov, a declarat că, la sosire, refugiații ucraineni vor sta cu ei "până când își vor găsi un rost".

 

O familie de refugiați din Ucraina nu a fost primită în Australia, chiar dacă doi medici locali le oferiseră casa

 

Cu toate acestea, speranțele lor de a găsi refugiu în Australia au fost spulberate săptămâna trecută, când Departamentul de Afaceri Interne a refuzat cererile lor de viză.

Cererile de viză ale familiei au fost respinse pe motiv că nu îndeplineau cerințele, deoarece nu au precizat că vor vizita Australia doar temporar.

Nu este prima dată când familia încearcă să fugă de război, deoarece inițial locuiau în Donețk, iar în 2014 și-au făcut bagajele și au plecat în timp ce separatiștii ruși purtau un război în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Acest lucru a determinat familia să se mute la Odessa, unde au împărțit un apartament cu un dormitor și o saltea gonflabilă, înainte ca Tanya să își găsească de lucru în domeniul resurselor umane la o fabrică locală.

Fabrica a fost forțată să se închidă în februarie, când a început războiul, lăsându-i atât pe ea, cât și pe soțul ei fără loc de muncă.

Tanya a considerat că cea mai bună opțiune era să părăsească țara împreună cu cei doi copii, în timp ce soțul ei a rămas să lupte, așa cum prevede legea ucraineană.

 

Ucrainenii nu mai pot solicita întâi o viză de vizitator și după una specială de refugiat

 

Soția medicului Baptista a declarat că, atunci când a început războiul, ucrainenii puteau solicita o viză de vizitator și, odată ajunși pe coastele australiene, puteau solicita o viză specială de refugiat, dar de atunci procesul s-a schimbat.

„Acum poți aplica doar pentru viza specială de refugiat, [dar] poți aplica pentru viza specială de refugiat doar dacă te afli în Australia”, a declarat Tanya pentru Brisbane Times,.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei-patru săptămâni este că au decis că ucrainenii, pentru că intenționează să rămână mai mult timp, nu mai respectă regulile privind vizele de vizitator, care prevăd că trebuie să te întorci, ești doar în vizită, nu stai în Australia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel