Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O localitate din Italia, în șoc: Băiat român de 11 ani, bătut până la inconștiență de colegi în baia școlii, în stare gravă la spital
WhatsApp
Un băiat de 11 ani a fosț bătut cu bestialitate de un grup de cinci colegi  în baia unei școli. Mama victimei, o româncă în vârstă de 44 de ani, a anunțat carabinierii, transportându-l pe fiul s-au în stare gravă la spital, cu mai multe coaste rupte și contuzie pulmonară.

Autoritățile din Bullying în Pisoniano, un oraș cu puțin peste 700 de locuitori din provincia de nord-est a Romei, unde un băiat român de 11 ani a fost bătut de un grup de cinci colegi de școală în baia unei instituții de învățământ. Mama victimei, o româncă în vârstă de 44 de ani, a raportat incidentul carabinierilor după ce fiul ei a fost transportat la spital cu coaste rupte și contuzie pulmonară. Violența a avut loc joia trecută la Institutul Comprehensiv Pisoniano al municipalității cu același nume din Valea Giovenzano.

Potrivit celor relatate de mamă soldaților stației Gerano, fiul de 11 ani a fost bătut în timp ce se afla la școală. Înconjurat de cinci băieți, după cum a raportat mama sa poliției, adolescentul, care urmează clasa a șasea a școlii din sat, a fost bruscat și lovit în timp ce se afla în baie, agresorii lovindu-l cu pumnii, până ce l-au lăsat leșinat pe jos.  

Băiatul a fost transportat la spitalul San Giovanni Evangelista din Tivoli, cu o coastă ruptă și o contuzie pulmonară. După ce au stabilit  primele elemente ale agresiunii, carabinierii stațiilor San Vito Romano și Gerano investighează cazul, împreună cu soldații Companiei Subiaco. 

Primarul din Pisoniano, reacție dură

 

Având loc într-un oraș mic, atacul asupra tânărului a zguduit comunitatea în care tânărul de 11 ani locuiește împreună cu părinții săi. „Aflăm cu profund regret și cu mare îngrijorare despre un episod rău de intimidare care a avut loc joia trecută la școala din Sassa, care a avut ca rezultat un act de agresiune ce a implicat unii elevi ai Școlii Gimnaziale I. În așteptarea rezultatelor investigațiilor cuvenite și ulterioare asupra incidentului, încă în desfășurare, ne exprimăm între timp sprijinul față de băiatul victimă a violenței și de familia sa. Dorința noastră este ca tânărul să-și revină în curând (...) Incidentul a stârnit, pe bună dreptate, multă emoție și îngrijorare în opinia publică, îngrijorare care aduce în lumină problema controalelor și siguranței“, a transmis primarul localității.

„Activitatea de control nu poate deresponsabiliza comunitatea, lăsând vina și poverile doar asupra operatorilor școlii. Problema, dincolo de episodul unic, se referă, în opinia noastră, la un proiect educațional care trebuie să implice toți adulții teritoriului nostru care, ca părinți, unchi și bunici, trebuie să se simtă obligați să-i facă pe minori să își asume în mod deschis responsabilitățile. Prea des suntem înclinați spre credința eronată și dăunătoare că iubirea înseamnă a apăra indiferent de „spălarea hainelor acas㔓, a mai spus primarul localității, citat de Roma Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel