Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O italiancă a primit despăgubire 145.000 de euro după ce a descoperit că s-a infectat cu HIV într-un laborator de cercetare din Geneva
WhatsApp
Un caz șocant aduce Universitatea din Geneva în instanță, determinând plata unei despăgubiri semnificative.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Universitatea din Geneva a fost obligată să plătească o despăgubire în valoare de 145.000 de euro unei studente italiene. Femeia, ale cărei detalii personale sunt păstrate confidențiale, susține că a contractat virusul HIV în timp ce desfășura activități de cercetare în laboratorul universității elvețiene.

Studenta a participat la un schimb de studenți cu Universitatea Geneva în 2011, în cadrul programului universitar european Erasmus, desfășurând cercetări științifice pentru teza sa de licență. Lucrând într-un laborator al universității, ea a manipulat eșantioane ale virusului HIV.

Modul în care a contractat virusul nu a fost încă elucidat

 

Viața ei a decurs normal până în 2019, când analizele efectuate în vederea donării de sânge au dezvăluit că era seropozitivă. Misterul privind modul în care a contractat virusul nu a fost încă elucidat. Cercetătorii italieni au analizat secvența genetică a virusului și au concluzionat că acesta era identic cu cele create în laboratorul din Geneva, relatează Agerpres. 

În urma acestor concluzii, tânăra a inițiat o bătălie juridică cu Universitatea din Geneva, finalizată printr-un acord între părți și o despăgubire de 145.000 de euro. Universitatea din Padova a confirmat că acordul implică renunțarea la procedurile judiciare.

Reprezentanții Universității din Geneva nu au emis încă declarații referitoare la acest caz la solicitarea AFP. Cazul ridică întrebări serioase cu privire la standardele de siguranță în laboratoarele de cercetare și la responsabilitatea instituțiilor academice în astfel de situații sensibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel