Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fetiță ucraineană de opt ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia
WhatsApp
O fetiță ucraineană de opt ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un atac cu rachete din Rusia. Aproximativ 23 de victime ale atacului de vineri au murit atunci când două rachete s-au izbit de o clădire de apartamente din Uman, Ucraina, printre morți numărându-se și șase copii.
O fetiță ucraineană de 8 ani și întreaga sa familie au fost ucise într-un nou atac cu rachete din Rusia

Pe 28 aprilie, o rachetă a ucis-o pe Ulyana Troichuk, în vârstă de opt ani, împreună cu tatăl ei, Roman, în vârstă de 34 de ani, și mama sa vitregă, Antonina, precum și cu bunica ei, Valentina Troichuk.

"Cu o zi înainte, familia trebuia să plece în sat, dar dintr-un motiv oarecare au fost întârziați. Au crezut că vor petrece noaptea în apartament, apoi vor pleca vineri dimineață. Dar, din nefericire, au murit cu toții", spune șeful satului Apolyanka, regiunea Cerkasy, Ihor Stork.

Într-unul dintre videoclipuri, bunicii materni ai fetei au fost filmați la locul tragediei, plângând și îmbrățișându-se.

 

Apoximativ 23 de victime ale atacului de vineri din Ucraina au murit



Aproape toate cele 23 de victime ale atacului de vineri au murit atunci când două rachete s-au izbit de o clădire de apartamente din Uman, printre morți numărându-se și șase copii.

Mătușa Ulianei a declarat pentru presa ucraineană: "Era o fată foarte bună, modestă și dulce. Nu a cerut niciodată nimic pentru ea însăși. Îmi amintesc că atunci când am mers la magazin, am întrebat: "Ula, ce delicatesă vrei să cumperi?". Iar ea a răspuns că nu are nevoie de nimic".

Olena Odaiska, în vârstă de 28 de ani, și fiul ei de un an și jumătate, Vanya, au fost printre ultimii care au fost găsiți de sub dărâmăturile arse ale casei.

Soțul Elenei, Roman Odaiskyi, nu era acasă în acea noapte, deoarece a plecat la Mykolaiv pentru a livra cereale. Când s-a întors le-a recunoscut terifiat hainele sub dărâmături.

 

Rușii nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă, așa că se răzbună asupra orașelor pașnice



"Este pur și simplu barbar să ucizi oameni pașnici. Rușii nu ne pot învinge pe câmpul de luptă, așa că se răzbună lansând rachete asupra orașelor pașnice. Aceasta este o țară teroristă. Copilul și mama sa dormeau când o rachetă a trecut pe lângă ei", a declarat nașul Elenei pentru presa ucraineană.

Mama Inna și-a pierdut doi dintre copii, Kyrylo, în vârstă de 17 ani, și Sophia, în vârstă de 11 ani, care au murit aproape imediat, deoarece apartamentul lor se afla la etajul opt.

Soțul ei, Dmytro, a alergat la camera copiilor la câteva momente după ce o rachetă rusească a lovit. El l-a găsit pe cel mai mic copil al lor, un băiat de 6 ani, într-o altă cameră și nevătămat.

"Nu știam ce să fac", a declarat Dmytro pentru New York Times: "Să-mi caut copiii mai mari sau să-mi ajut soția și pe cel mic să iasă din casă? Deoarece nu-mi puteam vedea copiii mai mari, am fugit afară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel