Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O fetiță s-a întors de la școală cu părul tuns de o profesoară. Tatăl ei cere despăgubiri de 1 milion de dolari
WhatsApp
Tatăl unei fete de șapte ani care a fost tunsă la școală fără acordul părinților a dat în judecată instituția și două cadre didactice și cere despăgubiri de 1 milion de dolari.

O anchetă a inspectoratului școlar a concluzionat în iulie că profesoara a încălcat politica școlii, dar nu a acționat din cauza unor prejudecăți rasiale. Ea a fost mustrată și a rămas în continuare pe post, la școala primară Ganiard din Mount Pleasant, potrivit BBC.

Jimmy Hoffmeyer spune în plângere că drepturile constituționale ale fiicei sale, de rasă mixtă, au fost încălcate. Între timp, el și-a retras fiica de la școala respectivă.

El a povestit că în aprilie, anul trecut, fiica lui, Jurnee, s-a întors acasă de la școală cu părul pe o laterală a capului tăiat. Un coleg de clasă îi tăiase cu foarfeca părul lung și creț în autobuzul școlar.

Două zile mai târziu, Jurnee s-a întors acasă de la școală cu părul de pe cealaltă parte a capului tăiat, deși între timp fusese dusă la un coafor și i se făcuse o tunsoare asimetrică, pentru a ascunde dezastrul provocat de colegul fetiței.

Tatăl a crezut inițial că a fost pățania unui alt copil, dar Jurnee i-a spus că o profesoară făcuse asta. ”Profesoara i-a tuns părul ca să i-l îndrepte”, a spus tatăl.

Procesul a fost înaintat într-o instanță federală din vestul statului Michigan împotriva departamentului școlilor publice din Mount Pleasant și a două cadre didactice.

Pe lângă încălcarea drepturilor constituționale ale copilului, între motivele procesului sunt enumerate discriminarea rasială, intimidarea etnică, provocarea intenționată de suferință emoțională și agresiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel