Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie s-a stins din viață după ce a suferit leziuni cerebrale de la prea multă apă consumată
WhatsApp
O femeie a suferit o leziune cerebrală fatală ca urmare a suprahidratării acute, care a dus la niveluri periculoase de sodiu în organism. 
O femeie s-a stins din viață după ce a suferit leziuni cerebrale de la prea multă apă consumată / Foto: Unsplash

Familia unei femei în vârstă de 45 de ani, Michelle Whitehead, a primit scuze din partea Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, după ce o anchetă a dezvăluit că deficiențele în îngrijire au contribuit la moartea acesteia.

Michelle a fost internată cu probleme mintale la Millbrook Mental Health Unit în 2021, iar starea ei a evoluat tragic după ce a băut excesiv apă, conform Ladbible.

 

A fost lăsată de medici să consume prea multă apă și să moară

 

Michelle, mamă a doi copii, fusese admisă în unitatea de sănătate mintală după o cădere nervoasă. Ancheta a dezvăluit că existau deficiențe semnificative în monitorizarea sa, iar personalul era adesea distras de utilizarea telefoanelor mobile personale, contrar regulilor secției.

Pe data de 5 mai 2021, Michelle a consumat excesiv apă de la robinetul din baia sa privată, însă nu a fost supravegheată constant. Mai târziu în aceeași zi, după administrarea unui sedativ, ea s-a băgat în pat, iar personalul nu a reușit să observe semnele unei schimbări în respirația ei.

Ancheta a concluzionat că Michelle a suferit o leziune cerebrală fatală ca urmare a suprahidratării acute, care a dus la niveluri periculoase de sodiu în organism. Consumul excesiv de apă a fost provocat de polidipsia psihogenă, un caz nediagnosticat până atunci.

 

Intervenția timpurie ar fi putut salva viața soției sale

 

Familia a adus un omagiu lui Michelle, iar soțul ei, Michael Whitehead, a afirmat că personalul trebuia să sesizeze că ceva nu era în regulă. El a subliniat că intervenția timpurie ar fi putut salva viața soției sale.

Ifti Majid, director executiv al Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, și-a prezentat scuzele și a recunoscut deficiențele în îngrijire. A promis că vor aborda problemele semnalate pentru a îmbunătăți experiența pacienților și a evita astfel de tragedii în viitor.

Michelle Whitehead, o asistentă medicală dedicată și o mamă devotată, a fost descrisă de soțul ei ca o persoană caldă, grijulie și ușor de iubit. Familia și-a exprimat durerea pierderii și speră ca ancheta să ducă la îmbunătățirea standardelor de îngrijire în sistemul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel