Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă minune medicală: O femeie de 70 de ani a născut o pereche de gemeni perfect sănătoși
WhatsApp
O femeie în vârstă de 70 de ani a adus pe lume o pereche de gemeni printr-un tratament de fertilizare in vitro. Evenimentul remarcabil a avut loc la Women's Hospital International and Fertility Centre din Kampala, Uganda, unde mămica și-a început călătoria înfruntând provocările conceperii timp de patru decenii.
O nouă minune medicală: O femeie de 70 de ani a născut o pereche de gemeni perfect sănătoși / Foto: Unsplash

Medicii au declarat despre această sarcină ca fiind un "succes medical", subliniind că atât Safina Namukwaya, cât și cei doi copii, o fetiță și un băiețel, se simt bine. Cu o călătorie impresionantă, Safina a născut pentru prima dată în 2020, aducând pe lume o fetiță numită Sarah. Totuși, drumul către această bucurie a fost marcat de intimidare și judecăți din partea comunității, din cauza problemelor sale de fertilitate.

La acea vreme, Safina a mărturisit: "Mulți oameni m-au judecat și m-au abuzat pentru că sunt stearpă, dar am decis să las totul în seama lui Dumnezeu Atotputernic, care în cele din urmă a răspuns rugăciunilor mele."

 

Femeia de 70 de ani își va crește singură copiii

 

După nașterea reușită a fiicei sale, Safina a recurs la un alt tratament de fertilizare in vitro pentru a aduce pe lume gemenii, o călătorie care nu a fost lipsită de complicații.

În ultimele nouă luni, femeia a traversat momente dificile, atât în privința sănătății, cât și în viața personală. Ea a dezvăluit că nu mai are o relație cu tatăl gemenilor și că acesta nu a apărut niciodată după internare. Despre această situație, medicii au subliniat că povestea nu reprezintă doar un succes medical, ci și o ilustrare a puterii și rezistenței spiritului uman.

Safina a povestit despre lupta ei sfâșietoare de a avea un copil timp de peste patru decenii, marcată de avorturi spontane, pierderea soțului în anii '90 și batjocuri pentru problemele ei de fertilitate. Ea a menționat: "Odată, un băiat foarte tânăr m-a huiduit spunând că am fost blestemată de mama mea să mor fără un copil."

Cu toate acestea, acum, la 70 de ani, Safina Namukwaya are trei copii sănătoși, făcând istorie în Africa. Cu toate că este o realizare notabilă, ea nu este cea mai în vârstă femeie care a născut în lume; această distincție îi revine lui Erramatti Mangayamma, care a dat naștere unor fete gemene în 2019, la vârsta de 74 de ani, în India, tot prin fertilizare in vitro.

De menționat că, de obicei, sistemul național de sănătate oferă tratamentul de fertilizare in vitro doar femeilor sub 43 de ani, însă unele clinici private sunt dispuse să ofere servicii și femeilor cu vârste mai înaintate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel