Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie din Belgia a primit amendă rutieră de 184 de euro într-un oraș în care nu a fost niciodată
WhatsApp
O femeie din Belgia a primit o amendă rutieră într-un oraș în care nu a fost niciodată.
Sursă foto: 7sur7.be © DR - Koen Baten

Hanne Mignon, o tânără în vârstă de 29 de ani din Kerksken, Belgia, a fost implicată într-un incident bizar. Tânăra a primit o amendă de 184 de euro pentru folosirea telefonului mobil în timp ce conducea în orașul belgian La Louvière. Cu toate acestea, ceea ce a făcut situația cu adevărat șocantă este că Hanne susține că nu se afla în La Louvière în ziua respectivă și că nu era la volanul mașinii sale în momentul faptei. Mai mult, Hanne a spus că nu a fost niciodată în acea zonă. 

Potrivit documentului de amendă, infracțiunea ar fi fost comisă pe 27 ianuarie 2024, la ora 15:32. Un ofițer de poliție din La Louvière a observat vehiculul lui Hanne și a constatat că aceasta ținea telefonul mobil în mână. Cu toate acestea, Hanne afirmă că, în acea zi, ea se afla la patinoarul din Liedekerke, la distanță considerabilă de La Louvière, iar arestarea sa pare a fi un mister total.

„Am fost la patinoarul Liedekerke. Am chiar și fotografii și videoclipurii. Liedekerke și La Louvière sunt foarte departe unul de celălalt. Cum a putut un ofițer de poliție din La Louvière să fi întâlnit mașina mea?”,  a explicat Hanne. 

”Am fost extrem de șocată” 

 

Încercările ulterioare ale lui Hanne de a clarifica situația au fost întâmpinate cu obstacole. Deși a furnizat dovezi clare că nu se afla în La Louvière în ziua respectivă și că avea alibiul perfect în forma fotografiilor și videoclipurilor de la patinoar, autoritățile nu au fost dispuse să anuleze amenda. Deși s-a adresat procurorului și chiar ministrului Justiției pentru a primi lămuriri, Hanne a fost nevoită să plătească amenda pentru a evita complicații ulterioare.

„Când am primit amenda, am fost extrem de șocată. Am contactat imediat poliția din Haaltert/Denderleeuw, dar mi s-a spus că pot doar contesta amenda.”, a povestit tânăra.

„Am trimis dovada plății pentru a arăta că ne aflăm în Liedekerke și ne așteptam ca procurorul să corecteze greșeala, dar nu a fost deloc așa. Am primit o scrisoare de la procuror în care ne spunea că trebuie să plătim amenda.”, mai spune aceasta. 

Specialistul în trafic rutier, Dirk Lauwers, a subliniat importanța prezentării unor dovezi solide în astfel de cazuri. El a adus în discuție propria experiență, afirmând că, în lipsa unor documente justificative suficiente, contestarea unei amenzi poate fi o provocare.

În ciuda eforturilor lui Hanne de a-și susține nevinovăția, situația sa continuă să rămână un mister și un exemplu al unor posibile neajunsuri în sistemul de aplicare a legii rutiere, scrie 7sur7. 

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel