Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie a primit din greșeală 10 milioane de dolari din partea unei platforme de criptomonede. Abia după câteva luni s-a sesizat eroarea
WhatsApp
Un comerciant de criptomonede de profil înalt, care îl folosește pe starul de film Matt Damon în publicitatea sa, a transferat din greșeală aproape 10,5 milioane de dolari unei femei din Melbourne, Australia. 
Cel mai tânăr miliardar din lume este italian. Forbes: Băiatul deține o avere de 3,5 miliarde de dolari

Crypto.com a inițiat o acțiune în justiție împotriva lui Thevamanogari Manivel și a surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, după ce a avut nevoie de șapte luni pentru a-și da seama de greșeală.

Eroarea s-a produs atunci când compania a încercat să îi dea lui Manivel o rambursare de 100 de dolari în mai 2021, dar a introdus un număr de cont în secțiunea de plată a transferului.

Greșeala de 10.474.143 de dolari a fost descoperită în cadrul unui audit al companiei chiar înainte de Crăciunul trecut.

 

Fericita milionară peste noapte și-a cumpărat o casă din banii ilegali

 

Când Crypto.com a încercat să își recupereze banii, 1,35 milioane de dolari fuseseră deja cheltuiți pe o casă de lux cu cinci dormitoare, iar restul fusese mutat în alte conturi. 

Casa din suburbia Craigieburn din Melbourne, care are patru băi, o sală de gimnastică și un cinematograf, a fost cumpărată pe 3 februarie, potrivit Herald Sun.

Pe 7 februarie, Crypto.com a emis ordine de înghețare a contului bancar al lui Manivel, dar documentele instanței arată că 10,1 milioane de dolari fuseseră deja mutați într-un alt cont comun, iar 430.000 de dolari fuseseră transferați fiicei sale, Raveena Vijian. 

Înregistrarea casei a fost apoi transferată către doamna Gangadory, stabilită în Malaezia, înainte ca Crypto.com să reușească să ia ordine de înghețare împotriva ei în martie. 

Ulterior, compania a intentat o acțiune în instanță la Curtea Supremă împotriva lui Gangadory, încercând să recupereze costul casei plus o dobândă de 10%. 

Instanța a auzit că aceasta "caută consiliere juridică" și că avocații ei "vor fi contactați", dar nici ea, nici ei nu au apărut.

 

Consecințele nu au întârziat să apară

 

Judecătorul James Dudley Elliott a ordonat ca Gangadory să plătească Crypto.com 1,35 milioane de dolari, dobânda de 27 369 de dolari și costurile, iar casa din Craigieburn să fie vândută.

Divizia comercială a Curții Supreme din Victoria a audiat cazul în luna mai, iar motivele pentru hotărârea judecătorului Elliott au fost făcute publice săptămâna trecută. 

Deoarece doamna Gangadory nu a fost reprezentată în instanță, judecătorul Elliott a scris că "referirile la faptele din acest caz, bazate pe astfel de dovezi necontestate, sunt în mod necesar contestabile dacă Gangadory va încerca vreodată să anuleze hotărârea în lipsă". 

Judecătorul a adăugat că "nu a răspuns la nicio corespondență din partea avocaților (Crypto.com)" și că "efectul neprezentării unei înfățișări este că afirmațiile din cererea de chemare în judecată sunt considerate ca fiind admise".

Se pare că au fost emise ordine separate în ceea ce privește restul banilor transferați din greșeală către Manivel.

Avocații Crypto.com, Cornwalls Law, au declarat pentru Daily Mail că, întrucât problema se află în fața instanțelor de judecată, nu pot face comentarii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel