Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O companie din Italia face ravagii cu programul de muncă extrem de flexibil: "Fiecare angajat își face tura în funcție de nevoile sale"
WhatsApp
Muncă fără ore fixe: "Fiecare angajat își face tura în funcție de nevoile sale" este modelul implementat de o companie din Treviso. La "Model Stampi", în Treviso, nu există angajați triști pentru că se lucrează 8 ore pe zi, structurate în jurul a două valori: flexibilitate și încredere.
O companie din Italia face ravagii cu programul ei de muncă extrem de flexibil. "Fiecare angajat își formulează tura în funcție de nevoile sale" / Foto: Unsplash

Există o companie în zona Opitergino unde nu există program de lucru. În la "Model Stampi", în Via Callalta din Rustignè, angajații lucrează opt ore pe zi, structurate în jurul a două valori: flexibilitate și încredere.

"În compania noastră nu există ore de lucru. Fiecare îl urmează pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor sale. Toată lumea are cheile, primul care ajunge deschide ușa, ultimul care pleacă o închide. Nu există timp liber, nu există ore suplimentare", spune proprietarul Franco Cuzziol.

"Este adevărat: reconcilierea orarelor și a nevoilor furnizorilor, clienților și lucrătorilor este o provocare. Pentru companie, toate acestea reprezintă un cost suplimentar. Cu toate acestea, am constatat că, datorită serenității de lucru și a faptului că lucrăm mai puține ore, producem mai mult. Sună ciudat, dar este adevărat. Avem o cifră de afaceri foarte bună".

Angajații doresc din ce în ce mai des program flexibil

 

Antreprenorul și-a adus mărturia la întâlnirea "There is something to do", muzică, dans și martori din lumea muncii, care a avut loc pe 1 mai în parohia Carbonera, promovată de Pastorala socială și a muncii din Treviso și de Fundația Opera Monte Grappa. În acest an au colaborat Acli din Treviso și Veneția, asociațiile Famiglie 2000, 'Musicalmente Orchestra' și Centrul de dans MoviMenti din Fontane di Villorba.

'Nu facem nimic excepțional', continuă Cuzziol, 'și poate că suntem facilitați și de faptul că suntem o companie mică, cu aproximativ douăzeci de angajați, aproape toți bărbați. Modul de funcționare este destul de simplu: primul sosește la ora 7 dimineața și deschide ușa. Lucrăm până la ora 17.30, iar în acest timp fiecare angajat își poate organiza timpul așa cum crede de cuviință.

 

Filozofia companiei se bazează pe două concepte de bază: conștiință și încredere

 

"Toată lumea este conștientă de termenele care trebuie respectate și de încrederea reciprocă dintre colegi", adaugă proprietarul.

"Colaborarea dintre colegi este fundamentală. Dacă există o livrare care trebuie onorată, să spunem că sunt cinci persoane în departament și una dintre ele trebuie să lipsească din cauza unei obligații, ceilalți patru știu că nu se pot abate de la termenul limită, iar cel care lipsește știe și el acest lucru. Obiectivul este unul singur pentru toată lumea și poate fi atins și dacă se lucrează de la 7 dimineața până la ora 16.00, nu doar de la 8.00 la 17.00.

"La fel ca în toate companiile, cerem concediu cu câteva zile înainte; dar dacă apare o urgență, concediul se acordă oricum, tocmai pentru că toată lumea se simte oricum responsabilă. Acest mod de lucru creează un climat senin în companie.

Când mă plimb prin departamentele de producție, rareori văd fețe lungi. Rotația personalului nostru este foarte scăzută. Din când în când a trebuit să le cerem angajaților să facă un efort suplimentar, cu lucrări care necesitau un termen de livrare foarte scurt, și nimeni nu a dat înapoi. Au fost unii care au sosit la ora 6 dimineața, doar pentru a pleca acasă mai devreme, când comanda a fost livrată.”

„Prefer ca angajații mei să petreacă timp de calitate cu familia și cu pasiunile lor”, conchide Cuzziol. „În companie sunt mai senini, iar munca este mai productivă”, explică șeful companiei conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52