Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O companie aeriană a reluat zborurile către Italia. La primul zbor s-a întors înapoi pentru că aeroportul era închis
WhatsApp
Un avion al operatorului low-cost german EuroWings a decolat sâmbătă din Düsseldorf cu destinație Sardinia, Italia, însă când a ajuns la destinație a trebuit să se întoarcă pentru că aeroportul nu era deschis.
Foto ILUSTRATIV

Zborul EW 9844 a pornit sâmbătă dimineață din Düsseldorf către aeroportul Olbia din Sardinia, într-o cursă de 1170 de kilometri. Aeronava a ajuns în spațiul aerian al insulei, înainte să fie informată de controlorul de trafic aerian că aeroportul este închis pentru traficul comercial. Avionul Airbus A320 s-a învârtit în cerc, sperând că va primi permisiunea de aterizare, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Turnul de control a propus devierea la Cagliari, la o distanță de 170 km, potrivit Corriere Della Sera, însă echipajul EuroWings a ales să se întoarcă la Düsseldorf.

Acestă plimbare cu avioanul pe ruta Germania-Italia și retur a durat 4 ore și 10 minute. La bordul aeronavei Airbus A320 se aflau doar doi pasageri, ambii din Sardinia.

 

Cum s-a produs încurcătura?
 

Neînțelegerea s-a produs în momentul în care Ministrul Italian de Infrastructură și Transporturi a anunțat redeschiderea aeroportului în data de 17 mai, însă decizia a fost răsturnată în aceeași zi la nivel regional, potrivit blogului aviatic One Mile at a Time, citat de Digi 24.

În prezent, aeroportul Olbia Costa Smeralda din Sardinia este închis până pe 2 iunie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel