Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O chelneriță i-a salvat viața unui copil cu un simplu bilet: „Ai nevoie de ajutor?"
WhatsApp
O chelneriță care a observat ceva ciudat în timp ce servea masa unei familii a sfârșit prin a salva un copil care era abuzat.
O chelneriță i-a salvat viața unui copil cu un simplu bilet: „Ai nevoie de ajutor?" / Foto: Unsplash

La un restaurant din Orlando, Florida, SUA, în 2021, o tânără chelneriță care își termina tura, a fost martora a ceea ce avea să fie o întorsătură rapidă a evenimentelor, care a dus la apariția poliției și arestarea unei mame și a unui tată vitreg.

Femeia a luat comanda unei familii formate dintr-un băiat și părinții săi, deși aceștia i-au spus chelneriței că el va lua cina acasă. Chelnerița s-a uitat la băiat, îmbrăcat într-un hanorac, ochelari și o mască, observând o zgârietură între ochi și o vânătaie pe tâmplă.

După ce s-a îndepărtat de masă, aceasta a pus la cale un plan care să-i atragă atenția băiatului. A scris un bilet pe care scria "Ai nevoie de ajutor?" și a reușit să îi arate pe furiș mesajul băiatului fără ca părinții lui să observe. Băiatul a răspuns cu o scuturare a capului, confirmându-i suspiciunile.

 

Copilul a recunoscut în fața poliției că era abuzat de părinți

 

"Știam că îi era frică", a recunoscut chelnerița mai târziu. Aceasta a sunat-o apoi pe proprietara restaurantului pentru a o anunța că i-a denunțat pe părinții băiatului la poliție. Autoritățile au sosit imediat și i-au arestat pe tatăl vitreg al băiatului, pentru o acuzație de abuz de copil de gradul trei, și pe mama acestuia, pentru două acuzații de neglijare a copilului.

După ce detectivii au vorbit cu băiatul, au aflat că părinții săi nu l-au hrănit ca formă de pedeapsă, ceea ce a dus la faptul că avea o greutate cu nouă kilograme mai mică. De asemenea, au descoperit că era plin de vânătăi, descoperind că tatăl său l-a bătut recent cu o coadă de mătură. Băiatul a dezvăluit mai multe momente în care tatăl său vitreg l-a abuzat.

Detectivul Lawler a declarat: "Ca să fiu sincer, prin ce a trecut acest copil a fost o tortură. Nu exista nicio justificare pentru asta, în niciun domeniu al lumii. Sunt mamă și văzând prin ce a trebuit să treacă acel copil de 11 ani, îți șochează sufletul".

Șeful poliției din Orlando a declarat că gândirea rapidă a chelneriței a fost cea care l-a salvat pe copil: "Lecția de aici pentru noi toți este să recunoaștem când vedem ceva ce nu este corect și să acționăm în consecință... Acest lucru a salvat viața unui copil", a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel