Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O celebră stațiune italiană oferă 15.000 de dolari pentru cine merge să locuiască acolo
WhatsApp
Italia este destinația de vis a multora dintre noi, iar în prezent, în doar câteva ore ne putem oferi o experiență minunată pe una dintre frumoasele sale insule - Sardinia.

Insula mediteraneană îi impresionează pe toți cei care o vizitează, cu apele sale cristaline, nisipul moale și cerul albastru. Din păcate, însă, în afară de sezonul turistic, insula suferă de o gravă criză demografică. Populația tânără este relocată în orașele mari ale Italiei sau în afara acestora.

Pentru a încerca să limiteze această problemă, guvernul alocă 45 de milioane de euro sub formă de subvenții pentru relocare, care pot fi distribuite sub forma a 3 000 de granturi. Dacă ați visat întotdeauna să locuiți pe o insulă italiană, acum puteți să vă îndepliniți acest vis pe gratis!

O celebră stațiune italiană oferă 15.000 de dolari pentru cine merge să locuiască acolo

 

Dar iată câteva detalii cu care trebuie să vă familiarizați la prima lectură, dacă doriți să depuneți o cerere pentru o localitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3000 de persoane. Una dintre condiții este ca subvenția să fie cheltuită pentru restaurarea sau cumpărarea unei locuințe în acea localitate. Această sumă nu ar trebui să depășească jumătate din valoarea casei sau a renovării, iar de multe ori guvernul nu plătește întreaga sumă de 15 000 de euro.  

Condiția finală este să începeți să lucrați cu normă întreagă și să vă înregistrați ca rezident permanent pe insulă în termen de 18 luni de la sosirea dumneavoastră. Dacă sunteți cu adevărat hotărât să vă schimbați viața - această ofertă sună perfect.

Care este motivul pentru care se acordă subvenții?

 

După cum am menționat deja, Italia este amenințată de o criză demografică, populația îmbătrânește, iar vârsta medie a italienilor este de aproximativ 45 de ani - proiecțiile sugerează că, până în 2050, vârsta medie va ajunge la 50,7 ani. Guvernul și însuși președintele insulei, Christian Solinas, consideră că subvențiile îi vor motiva pe tineri să rămână în țara lor natală și să lucreze pentru a o dezvolta.

Desigur, după cum puteți vedea, nu trebuie să fiți italian - orice cetățean străin poate depune o cerere și se poate stabili pe această insulă minunată dacă este aprobat. Aceasta este o oportunitate pentru un nou început pentru orice aventurier.

Un alt fapt interesant despre insulă este că există peste 500 de persoane care au peste 100 de ani. Sardinia se numără printre teritoriile cu cel mai mare număr de centenari din lume, potrivit Rador.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel