Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O bunică împreună cu nepoata sa rănită, crezute dispărute, duse de ruși în Belarus. Ucrainenii le-au trimis de urgență la tratament
WhatsApp
Diplomații ucraineni din Belarus au găsit și dus la tratament în străinătate o bunică și nepoata ei de cinci ani, a căror familie a fost bombardată de ocupanții din regiunea Kiev, după care cele două au fost deportate în Belarus. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, pe Facebook , relatează Ukrinform.
Tragedie în Dolj: Doi copii de 10 ani, găsiți morți în casă. Tatăl era în străinătate, iar mama îi abandonase

Dmytro Kuleba a spus că la 28 februarie în regiunea Kiev, armata rusă a tras asupra unei mașini cu o familie pașnică care încerca să părăsească zona de ostilități. Fratele fetiței de 18 ani și părinții ei au murit. Bunica și nepoata în vârstă de 5 ani au fost doar rănite și au supraviețuit. Însă ocupanții le-au dus în Belarus după accident.

"Consulii noștri i-au găsit. Copilul a fost operat într-unul dintre spitalele din Belarus. În legătură cu pierderea părinților, Mariana Botsvinyuk, angajată a departamentului consular al ambasadei, a eliberat o tutelă temporară și o carte de identitate pentru a se întoarce în Ucraina. Astăzi, copilul a fost externat din spital", a declarat Kuleba.

 

Ambasada a închiriat o ambulanță, care le-a transportat pe bătrână și pe nepoată la un spital din străinătate

 

Șeful diplomației ucrainene a adăugat că ambasada a închiriat o ambulanță, care le-a transportat pe bătrână și pe nepoată în străinătate, unde fetița este în prezent sub tratament. Starea copilului este stabilă, nu există niciun pericol pentru viață.

"Agresiunea rusă a adus suferință, durere și lacrimi poporului nostru. A adus atrocități și crime de război, a căror amploare lumea nu a mai văzut-o de multe decenii. Dar războiul a arătat, de asemenea, ce este mai bun în poporul nostru. Umanitatea și disponibilitatea pentru asistență reciprocă în momente dificile", a subliniat ministrul.

El a mulțumit consulilor și ambasadei Ucrainei, medicilor din Belarus și unui voluntar care i-a însoțit la graniță. De asemenea, ministrul de externe a subliniat că consulii ucraineni depun toate eforturile pentru a-i ajuta și proteja pe ucrainenii care se află într-o situație dificilă în străinătate, chiar și în situații ca aceasta.

Începând cu 24 februarie, trupele rusești din Ucraina au bombardat și distrus infrastructura, efectuând bombardamente masive asupra zonelor rezidențiale din orașele și localitățile ucrainene, folosind artilerie, lansatoare multiple de rachete și rachete balistice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel