Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O bandă de hoți din România a furat produse cosmetice de peste 50.000 de lei din magazinele din Seattle
WhatsApp
O bandă de hoți din România a comis un furt masiv de produse cosmetice în valoare de peste 12.000 de dolari din magazinele din Seattle, conform rapoartelor oficiale. 
O bandă de hoți din România a furat produse cosmetice de peste 50.000 de lei din magazinele din Seattle / Foto: Unsplash

Autoritățile din Washington au reușit să efectueze arestarea a două persoane, bănuite că fac parte dintr-un grup organizat specializat în furturi, confiscând în acțiunea lor produsele cosmetice furate în valoare de mii de dolari.

Incidentul a avut loc pe 1 februarie, când ofițerii Departamentului de Poliție din Lynnwood au intervenit la un apel de urgență privind un furt în curs la un magazin de machiaj situat pe Alderwood Mall Parkway. Acolo, au fost informați de un angajat de prevenire a pierderilor că cei doi suspecți au fost surprinși furând produse de machiaj. Această situație a fost confirmată de angajat, care a recunoscut suspecții dintr-un alt incident similar de furt din 31 ianuarie.

 

Românii au fost prinși cu produse furate extrem de scumpe

 

Suspecții au fost arestați rapid, iar în urma percheziției asupra vehiculului și a locuinței acestora, autoritățile au recuperat produse cosmetice în valoare de peste 12.000 de dolari (55.531 de kei). Numele suspecților nu au fost făcute publice.

Imaginile distribuite de poliție pe rețelele de socializare au evidențiat o sumă impresionantă de produse cosmetice, incluzând eyelineri, rimeluri, pudre de față și diverse alte produse. Conform investigațiilor, autoritățile cred că hoții fac parte dintr-o rețea românească de crimă organizată specializată în vânzarea cu amănuntul ambulantă. Produsele furate sunt apoi trimise peste granițe pentru a fi comercializate la prețuri reduse.

Unul dintre suspecți a fost acuzat și încarcerat pentru furt organizat de gradul întâi, în timp ce celălalt, fiind minor, a fost eliberat în custodia părinților sau a tutorelui său.

Investigatori federali au evidențiat conexiuni între acest tip de furturi din magazine și organizații criminale din Europa și America de Sud. Potrivit declarațiilor lui Michael J. Krol, agent special al Homeland Security Investigations, una dintre aceste organizații este grupul românesc de furt organizat (ROTG), care trimite indivizi în țări străine cu scopul de a fura bunuri.

Acest incident survine la scurt timp după ce o farmacie CVS din Washington DC a atras atenția pentru strategia sa de a înlocui stocurile cu fotografii pentru a descuraja furturile. Pierderile din furturile din magazine reprezintă o problemă majoră în economia americană, estimările arătând că acestea ar putea costa magazinele peste 115 miliarde de dolari până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel