Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O altă groapă comună de civili a fost găsită în regiunea Kiev, anunță poliția
WhatsApp
Autoritățile ucrainene spun că au descoperit o nouă groapă comună de civili în apropiere de Bucha, în regiunea Kiev.
O altă groapă comună de civili a fost găsită în regiunea Kiev, anunță poliția

Cadavrele a șapte civili au fost găsite în apropierea satului Mirotske, multe dintre acestea având "mâinile legate și genunchii împușcați", potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andrii Niebytov.

Victimele fuseseră torturate, a precizat acesta într-o declarație pe Facebook, conform The Guardian.

În prezent se lucrează la exhumarea cadavrelor de la fața locului și la identificarea persoanelor, a adăugat el.

 

Locuitorii din Mariupol sunt tratați ca niște „sclavi” - oficial ucrainean

 

Un oficial ucrainean îi acuză pe ruși că îi tratează pe locuitorii din Mariupol ca pe niște "sclavi" și "scuturi umane".

Petro Andriushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe Telegram că "ocupanții" au anunțat că vor fi oferite provizii umanitare doar persoanelor cu dizabilități.

Toți ceilalți locuitori aflați încă în orașul bombardat vor trebui să "supraviețuiască cum pot", a declarat dl Andriushchenko, aflat în afara Mariupolului, anunță Sky News.

Orașul a luptat săptămâni întregi împotriva forțelor Moscovei, în ciuda faptului că a fost atacat la greu și că civilii au trăit în condiții îngrozitoare, dar a căzut în cele din urmă luna trecută.

De asemenea, Andriushchenko a afirmat că ocupanți ruși intenționează să distrugă toate clădirile avariate ale orașului până la 1 septembrie.

"Pas cu pas, Rusia și autoritățile de ocupație vor începe să își anunțe adevăratele planuri în Mariupol ... locuitorii orașului sunt tratați ca niște sclavi și ca un scut uman", a declarat el. Sky News nu poate verifica în mod independent afirmațiile.

 

Ucraina: un copil și-a petrecut ziua de naștere la mormântul tatălui său

 

O fetiță din Ucraina și-a marcat ziua de naștere la mormântul tatălui său ucis în timpul războiului. Ministerul Apărării din Ucraina a publicat pe rețele de socializare o imagine cu o fetiță care își petrece ziua de naștere la mormântul tatălui ei.

Purtând o rochie roz și albă cu steluțe, ea stă în fața fotografiei tatălui ei și a unui platou cu mâncare.

„Această fată își marchează ziua de naștere la mormântul tatălui ei, un militar al Brigăzii 93, care a fost ucis în misiune. Mii de copii nu mai așteaptă întoarcerea părinților lor din război. Sprijin pentru a da speranță milioanelor care încă mai așteaptă”, scrie în mesajul publicat pe Twitter de Ministerul Apărării din Ucraina.

Numărul total al soldaților ucraineni uciși în războiul cu Rusia este încă necunoscut. Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a declarat că între 100 și 200 de soldați ucraineni mor în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel