Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu lăsați turismul excesiv să vă strice vacanța. Care sunt locațiile pe care trebuie să le rezervați ACUM și care sunt cele mai liniștite perioade la atracțiile de top
WhatsApp
Dacă nu sunteți adeptul înghesuielii și nu vreți ca un număr excesiv de vizitatori să vă afecteze binemeritata vacanță de vară, iată câteva sfaturi. Care sunt punctele fierbinți de închiriere pe care trebuie să le rezervați ACUM, care sunt cele mai liniștite perioade la atracțiile de top și care sunt locurile mai puțin evidente de vizitat.
Nu lăsați turismul excesiv să vă strice vacanța. Care sunt locațiile pe care trebuie să le rezervați ACUM și care sunt cele mai liniștite perioade la atracțiile de top / Foto: Unsplash

Publicația pentru consumatori „Which? Travel” notează că vara trecută, populația din Cornwall a crescut cu 40%, turiștii de pe plaja din Bournemouth au lăsat în urmă 33 de tone de gunoaie, iar în vârful muntelui Snowdon a existat chiar și aglomerație.

Având în vedere acest lucru, publicația oferă o serie de sfaturi pentru ca vacanța dumneavoastră în Blighty să nu mai fie afectată de aglomerație, de la destinații alternative uimitoare (și mai liniștite), inclusiv Pembrokeshire și St Andrews, până la sfaturi despre cele mai bune perioade pentru a vizita cele mai importante obiective turistice.

Dacă sunteți hotărât să vă petreceți vacanța într-un punct de atracție, atunci acordați o atenție deosebită la cele 30 de locuri în care chiriile de vacanță se umplu cel mai repede - și faceți rezervări.

În vârful acestui clasament se află Insula Anglesey, care are 2.094 de anunțuri pe Airbnb și Vrbo, cu o rată de ocupare incredibilă de 73,9% de la un an la altul.

Pe locul al doilea în clasament se află comitatul Gwynedd din Țara Galilor, care are 5.152 de anunțuri și o rată de ocupare de 71,7 la sută.

Restul topului cinci cuprinde Lake District pe locul trei (7.900, 71,6%), Scarborough (locul patru, 3.662, 71,3%) și Conwy (locul cinci, 3.562, 69,2%).

 

Top 30 de locuri în care locațiile de vacanță se umplu cel mai repede

 

1. Nu lăsați ... (tabel.png)

 

Gradul mediu de ocupare și numărul total de anunțuri vizibile pe platformele de rezervări Airbnb și Vrbo în perioada martie 2021 - martie 2022

 

Rata de ocupare reprezintă raportul dintre spațiul închiriat sau utilizat și cantitatea totală de spațiu disponibil. 

Iar în top 10 se află Peak District pe locul șase (4.599, 68,6%), Cornwall pe locul șapte (20.181, 68,3%), West Yorkshire pe locul opt (7.131, 66,8%), East Yorkshire pe locul nouă (2.276, 66,7%), iar pe locul 10 se află Mid Wales, cu 3.306 anunțuri și o rată de ocupare de 66,6%.

În partea de jos a clasamentului - deci cel mai puțin frenetic în ceea ce privește rezervările - se află Cambridge, cu 3.141 de anunțuri și o rată de ocupare de 60,4 la sută.

Imediat deasupra se află Suffolk (4.105, 60,6%), Stirling (3.981, 60,8%) și Brighton și Hove (5.565, 61,2%).

Așadar, cu punctul fierbinte rezervat, acum urmează un itinerar plin de atracții turistice de top. Dar când sunt cele mai bune momente pentru a le vizita?

Conform Daily Mail, „Which? Travel” dezvăluie că serile sunt cele mai liniștite la băile romane istorice din Bath și notează că există deschidere nocturnă până la ora 22:00 în vacanțele școlare din iulie și august.

Sunteți dornici de Stonehenge în Wiltshire? Cele mai multe tururi cu autocarul sosesc între orele 9.30 și 16.00 în timpul verii, așa că încercați să ajungeți înainte sau după aceste ore.

 

Londra, o locație extrem de căutată și aglomerată

 

Grădinile Kew din Londra sunt minunate, dar și extrem de aglomerate. Dar dacă deveniți membru, spune Which? Travel, vă puteți bucura de grădini de la ora 8 dimineața între mai și septembrie, deci sunt două ore pentru a vă plimba în liniște înainte ca mulțimea să sosească la ora 10 dimineața.

În mod surprinzător, cea mai liniștită perioadă la Eden Project din Cornwall este în zilele însorite și la sfârșit de săptămână, explicând că "deoarece acestea sunt zile de schimbare la campinguri și parcuri de vacanță, oamenii vin și pleacă".

Între timp, la British Museum din Londra, una dintre cele mai populare atracții pentru vizitatori din țară, se intră cel mai bine cu o oră înainte de închidere sau dimineața devreme în zilele lucrătoare. Which? Travel adaugă că muzeul operează deschideri nocturne în majoritatea zilelor de vineri (ultimul slot la ora 19:00) - 'o bună ocazie de a scăpa de mase' - și oferă tururi în afara orelor de program. Acestea costă 33 de lire sterline de persoană și se desfășoară înainte de intrarea generală, la ora 10.00.

Publicația pentru consumatori spune: "Golfulețele secrete și plajele largi și nisipoase din Pembrokeshire amintesc de Cornwall, fără aglomerația de oameni. Nu numai că vă veți bucura de o pauză mai liniștită, dar cercetarea noastră a arătat că ați putea economisi 300 de lire sterline la un sejur de o săptămână la hotel cu acest schimb".

Bineînțeles, ați putea evita întotdeauna vacanța de vară și să plecați în timpul sezonului secundar - din mai până la începutul lui iunie și din septembrie până în octombrie "sunt cele mai bune locuri care oferă încă o vreme decentă fără să fie aglomerație", spune „Which? Travel”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel