Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nouă tragedie în Spania: Trei morți într-un incendiu într-un bloc de apartamente de lângă Alicante
WhatsApp
Trei morţi într-un incendiu izbucnit într-un bloc de apartamente lângă Alicante.
Incendiu într-un bloc de lângă Alicante

Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au murit în noaptea de duminică spre luni într-un incendiu izbucnit într-un bloc de apartamente în Villajoyosa, lângă Alicante (sud-estul Spaniei), la zece zile după un alt incendiu soldat cu victime în aceeaşi regiune, au anunţat autorităţile spaniole, relatează AFP, citată de Agerpres.

Serviciile de urgenţă au fost alertate la ora locală 02:13 (01:13 GMT) cu privire la un "incendiu izbucnit la etajul 11 din 24" al unei clădiri din Villajoyosa, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În total, 120 de persoane au fost evacuate, iar 15 persoane rănite uşor după ce au inhalat fum au fost transportate la spital.

Potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor regionale de sănătate, printre persoanele rănite se numără şi un poliţist local care a participat la operaţiunile de salvare.

Pompierii au declarat că incendiul a fost stins la ora 03:45, iar ocupanţii imobilului s-au putut întoarce în locuinţe luni dimineaţa.

Cauzele incendiului rămân deocamdată necunoscute.

Această nouă tragedie are loc la zece zile după un incendiu uriaş produs în Valencia, cel mai mare oraş din sud-estul Spaniei, soldat cu 10 morţi şi care a provocat o undă de şoc în Spania.

Incendiul, care a izbucnit în după-amiaza zilei de 22 februarie într-un bloc de 14 etaje cu 138 de apartamente, s-a extins rapid în întreaga clădire.

Mai mulţi experţi au atras atenţia asupra rolului pe care l-ar fi avut un material folosit pentru izolaţie pe faţada clădirii pentru a explica avansul extrem de rapid al flăcărilor, la fel ca în cazul tragediei de la Turnul Grenfell de la Londra, în iunie 2017, în care 72 de persoane şi-au pierdut viaţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel