Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou tip de fraudă: Un căpitan fals de croaziere a înșelat mai mulți oameni cu mii de lire sterline. El va plăti doar 350 de lire ca pedeapsă
WhatsApp
Un fals căpitan de vas de croazieră care a înșelat turiștii cu 272.000 de lire sterline a fost obligat să returneze doar 350 de lire sterline, după ce a aruncat în aer restul banilor.
Nou tip de fraudă: Un căpitan fals de croaziere a înșelat mai mulți oameni cu mii de lire sterline. El va plăti doar 350 de lire ca pedeapsă / Foto: Unsplash

Jody Oliver, în vârstă de 45 de ani, a mințit că era căpitanul unui vas de croazieră de lux pentru a oferi vacanțe la prețuri reduse cu Carnival Cruises.

El s-a îmbrăcat chiar ca un căpitan, a confecționat un cordon fals și și-a trimis e-mailuri de pe conturi false care pretindeau că sunt ale unor angajați ai Carnival PLC.

Instanța a aflat că Oliver a trimis, de asemenea, victimelor sale neștiutoare fișe de excursie în care cerea 35 de lire sterline pe excursie pentru a i se transfera lui pentru falsele excursii pe Mediterana.

 

Bărbatul a cheltuit toți banii câștigați pe jocurile de noroc



Dar instanța a aflat că Oliver și-a cheltuit banii pe jocuri de noroc online și, în același timp, a contractat împrumuturi de o zi de plată.

Instanța a auzit că i-a mai rămas doar 350 de lire sterline pentru a le restitui victimelor sale.

Printre persoanele înșelate s-au numărat oameni care și-au pierdut economiile după ce au crezut că au rezervat "vacanțe unice în viață".

Escrocul "Walter Mitty" făcea eforturi extraordinare pentru a întreține șiretlicul și se îmbrăca în căpitanul P&O pentru a le înșela.

Unii dintre cei pe care i-a vizat erau pensionari care și-au pierdut economiile pe care le strânseseră ani de zile.

Una dintre victimele sale, Christine Evans, a declarat: "Nu le-am spus fiilor mei câți bani am pierdut ca urmare a afacerilor domnului Oliver. Dar în cazul meu nu este vorba doar de bani - mă simt responsabilă pentru că i-am implicat și pe alții.

Suntem cu toții oameni care muncesc din greu. Faptul că cineva ca acest om face un asemenea lucru atâtor oameni fără niciun fel de sentimente, îmi face sângele să fiarbă. Eu însumi încă am zile foarte proaste pentru că mi-am implicat familia și prietenii cu acest om rău.

Să sperăm că aceasta va fi ultima dată când va putea face acest lucru."

 

Victimele sunt disperate: „Am economisit acești bani de-a lungul multor ani”



O altă victimă, Marshall Goddard, a declarat: "Simt că întregul episod a avut un efect profund asupra sănătății soției mele, iar acum devine foarte neliniștită din cauza unor lucruri mărunte care nu au deranjat-o niciodată înainte. Nu ne putem permite să pierdem această sumă de bani și înseamnă foarte mult pentru noi."

Declarația Moirei Mercer sună astfel: "Este dificil de exprimat gama de emoții pe care le-am avut când am aflat amploarea activităților lui Oliver. Furie că am fost păcăliți atât de ușor, umilință în a vorbi cu alții despre pierderile financiare și tristețe că un individ te poate privi în ochi știind că fură banii câștigați cu greu de oameni.

Aceștia erau banii pe care i-am economisit de-a lungul multor ani pentru a ne oferi plăcerea vacanțelor și pentru pensia noastră de dincolo. Ne-a distrus credința în natura umană".

 

Bărbatul a fost acuzat de fraudă prin reprezentare falsă

Procurorul Andrew Davies a declarat: "Stratagema lui era de a oferi croaziere de lux în locuri exotice la o fracțiune din preț."

Instanța a auzit că Oliver a oferit la 16 prieteni și familie croaziere gratuite care urmau să aibă loc în noiembrie - inclusiv mamei și bunicii logodnicului Ryan Burgess.

Procurorul a adăugat: "El a folosit diferite nume și descrieri de locuri de muncă pentru a obține bani și pentru a trăi o viață pe care nu și-o putea permite. Trăia două vieți fanteziste separate, pe care nu le putea susține cu venituri legitime".

Instanța a auzit că alarma a fost dată la poliție când victimele au fost lăsate să aștepte transportul pentru o călătorie falsă în decembrie 2018.

Davies a spus: "Nu a avut nici o problemă. A lăsat oamenii cu bagajele împachetate așteptând transportul la aeroport pentru croaziera lor, care nu a sosit niciodată".

Fostul agent special de poliție Oliver și-a etalat chiar și uniforma de căpitan fals pentru a înșela clienții croazierelor.

Oliver a fost acuzat de șase capete de acuzare pentru fraudă prin reprezentare falsă după ce a convins cel puțin nouă persoane din zona Newport că este căpitan de vas de croazieră.

 

Escrocul a pledat vinovat pentru fraudă și încălcarea dreptului la cauțiune



Oliver, care este un escroc condamnat și care și-a folosit trucurile pentru a-și finanța stilul de viață, a pledat vinovat pentru fraudă și încălcarea dreptului la cauțiune.

Judecătorul Richard Williams l-a încarcerat pentru șase ani și o lună. El a spus că Oliver a folosit banii pentru a gestiona datoriile cauzate de "stilul său de viață de freelancing".

În cadrul unei audieri privind produsul infracțiunii, care a avut loc la Cardiff Crown Court, i s-a ordonat să predea despăgubirea în termen de trei luni sau să facă o lună în plus de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel