Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nou bilanţ ONU: Cel puţin 816 morţi şi peste 1.300 de răniţi în războiul din Ucraina
WhatsApp
Cel puţin 816 oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Naţiunile Unite.

Bilanţul anunţat vineri de Oficiul ONU pentru Drepturile Omului este de cel puţin 816 morţi şi 1.333 răniţi. Acest bilanţ include doar victimele civile.

"Bilanţul real probabil este considerabil mai mare", a transmis Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, precizând că sunt multe date în curs de procesare.

"Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării de armament exploziv cu impact pe zone largi, inclusiv al atacurilor cu obuze de artilerie, sisteme de rachete mutiple şi bombardamente aeriene", a transmis Biroul ONU pentru Drepturile Omului.

Conform autorităţilor ucrainene, 130 de civili au fost evacuaţi din clădirea Teatrului din Mariupol distrusă de bombardamentele ruse, dar alte 1.300 de persoane sunt în continuare în adăposturile de la subsolul imobilului, informează agenţia Ukrinform, potrivit Mediafax.

Reuniune G7 săptămâna viitoare, la Bruxelles, pe tema invaziei militare ruse în Ucraina

 

O reuniune a Grupului naţiunilor puternic industrializate, G7, pe tema invaziei militare ruse în Ucraina va avea loc săptămâna viitoare, la Bruxelles, anunţă Preşedinţia germană a organizaţiei, conform cotidianului Le Figaro.

Summitul G7, programat joi, va fi consacrat "situaţiei din Ucraina" şi va fi "integrat" în reuniunile Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene, care se vor derula în aceeaşi zi la Bruxelles, a declarat Christiane Hoffmann, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Germania exercită anul acesta Preşedinţia Grupului G7, din care fac parte, de asemenea, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Japonia.

NATO va organiza joi un summit extraordinar pe tema consolidării apărării ca reacţie la intervenţia militară a Rusiei în Ucraina. Preşedintele SUA, Joseph Biden, va veni la Bruxelles pentru a participa la reuniunile NATO, UE şi G7.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel