Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Norvegia interzice temporar accesul navelor de croazieră
WhatsApp
Norvegia va interzice timp de două săptămâni acostarea în porturile sale a navelor de croazieră care au peste 100 de persoane la bord, în urma descoperirii unui focar de COVID-19 la bordul unei nave a companiei Hurtigruten, transmit luni agenţiile Reuters şi EFE.
sursa foto: Holland America Line / Facebook

Societatea Hurtigruten a anulat pe termen nedefinit toate croazierele, după ce 41 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate la bordul navei Roald Amundsen, care naviga pe ruta arctică între Tromso şi arhipelagul Svalbard. Dintre persoanele confirmate, 36 sunt membri ai echipajului şi 5 pasageri. La Tromso sunt spitalizaţi patru membri ai echipajului, ceilalţi fiind izolaţi pe navă.

Agenţia de Sănătate Publică norvegiană a transmis operatorului navei cu opt zile în urmă că unul dintre pasagerii care au călătorit cu nava Roald Amundsen către Svalbard între 17 şi 24 iulie a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, dar compania Hurtigruten nu a informat despre acest lucru ceilalţi pasageri, deşi autorităţile i-au cerut să o facă.

Autorităţile norvegiene încearcă acum să localizeze cei 386 de pasageri care au călătorit cu acea navă în deplasarea dintre 17 şi 24 iulie şi în cea ulterioară, pentru a-i plasa în carantină.

Norvegia a înregistrat până în prezent 9.268 de cazuri de COVID-19, dintre care 255 de decese, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel