Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi detalii în cazul lui Gheorghe, șoferul român ucis în Belgia de un capac de canalizare. Șeful unuia dintre tinerii implicați rupe tăcerea
WhatsApp
Au apărut mai multe informații în presa străină despre circumstanțele în care s-a produs tragedia care a dus la uciderea șoferului român ucis în Belgia. 

Apar noi informații în cazul lui Gheorghe Tibli, șoferul român ucis în Belgia de un grup de tineri care au aruncat un capac de canalizare de pe un pod care supratraversa autostrada A15/E42 între Andenne și Héron.

Șeful unuia dintre tinerii implicați în incident a declarat pentru Sudinfo a declarat despre acesta că este un băiat politicos și calm. 

”El are ideile și aspirațiile lui. Lucrează cu noi din iulie 2023 și urmează niște cursuri pentru a fi agent de securitate. E foarte politicos cu clienții”, spune angajatorul tânărului care lucrează la  cartofiserie acestuia, situată la 3 kilometri de locul tragediei. 

Unii dintre tinerii implicați consumaseră ”funny gas” și incidentul a pornit de la o ”provocare” 

 

Din informațiile oferite de presa locală, se pare că în ziua în care a avut loc tragedie, tânărul își terminaseră tura și s-a alăturat celorlalți băieți, urcând în mașina lor. Aceștia s-au plimbat în regiunea Andenne, înainte de a opri pe podul Héron, deasupra autostrăzii E42. 

Opriți pe pod, grupul de tineri a avut ideea de a arunca capacul de canalizare de pe pod. Doi dintre ei au declarat că a fost o provocare, în timp ce ceilalți o neagă. 

De asemenea, în presă s-a scris că unii dintre tinerii implicați în incident erau sub influența drogului ”funny gas”, cunoscut și sub denumirea de ”protoxidul de azot”, care folosit ca medicament pentru durere și împreună cu alte medicamente pentru anestezie.

Belgienii sunt scandalizați de cazul lui Gheorghe, șoferul român mort pe autostradă. 

În orașul valon, Andenne, moartea șoferului român, Gheorghe Tibil, este subiectul principal de dezbatere. Comunitatea e îngrozită și mulți își ridică semne de întrebare cu privire la comportamentul tinerilor din generația de astăzi. Locuitorii susțin că utilizarea drogurilor, în special de protoxidul de azot, a devenit o problemă tot mai mare în zonă. 

Un alt șofer român a fost lovit de un capac de canalizare, în aceeași zonă

 

Cu doar două zile înainte ca Gheorghe Tibil să-și găsească sfârșitul tragic pe autostrada E42 din Belgia, un alt șofer român, Marian, a fost ținta unui incident similar în aceeași zonă. Marian, în vârstă de 38 de ani și locuitor al Grimbergen-ului, a povestit pentru cotidianul belgian HLB momentele de groază trăite în timpul atacului.

Acesta a relatat că înainte de tragedie, a observat trei persoane pe podul de la Héron, deasupra autostrăzii E42. Îngrijorat, Marian a încetinit și a încercat să treacă cu atenție pe sub pod, moment în care a simțit o lovitură puternică pe acoperișul cabinei sale, cauzată de un capac de canalizare aruncat de la pod. Ba chiar, spune el, cu doar 30 de minute înainte să moară Gheorghe, el a trecut pe sub același pod.

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel