Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Netanyahu avertizează Iranul: Israelul va răspunde la atacuri. Ce urmează în conflictul dintre cele două țări
WhatsApp
Premierul israelian Netanyahu a anunțat că Israelul va reacționa la lansarea rachetelor iraniene după atacul asupra ambasadei de la Damasc. "Teheranul va trebui să aștepte răspunsul nostru, așa cum a obligat Israelul să facă".
Netanyahu avertizează Iranul: Israelul va răspunde la atacuri. Ce urmează în conflictul dintre cele două țări

Conflictul dintre cele două țări a escaladat în urma atacului asupra ambasadei iraniene din Damasc, la care Teheranul a răspuns cu lansarea a zeci de rachete. Cu toate acestea, majoritatea acestora au fost neutralizate de sistemele de apărare ale Israelului înainte de a ajunge la destinație.

Premierul Netanyahu a subliniat că Israelul nu va ezita să răspundă la provocările lansate de Iran, menționând că țara sa va acționa în conformitate cu dreptul său la autoapărare. În ciuda presiunilor internaționale, inclusiv din partea SUA, care avertizează împotriva unei reacții militare extinse, Israelul este hotărât să își protejeze interesele și securitatea națională.

"Iranul va trebui să aștepte răspunsul Israelului", a declarat Netanyahu, hotărât să nu îngroape securea războiului, "fără să știe când ar putea veni atacul, așa cum a obligat Israelul să facă. Premierul israelian s-a declarat pregătit să răspundă la lansarea rachetei, dar a precizat că Tel Aviv va acționa "cu înțelepciune și nu din instinct", conform Fanpage.

 

Comitetul de Securitate Națională al parlamentului iranian a declarat că este pregătit să folosească "arme care nu au mai fost folosite niciodată" dacă Israelul decide să atacePe de altă parte, Comitetul de Securitate Națională al parlamentului iranian a declarat că este pregătit să folosească "arme care nu au mai fost folosite niciodată" dacă Israelul decide să atace, sfătuind guvernul de la Tel Aviv să "acționeze cu înțelepciune și să ia în considerare următorii pași".

Iranul, la rândul său, a avertizat Israelul să fie înțelept și să ia în considerare consecințele unei eventuale acțiuni militare. Ministrul de externe iranian Ali Bagheri a declarat că Iranul va răspunde rapid și decisiv la orice atac asupra sa și a avertizat Statele Unite și aliații săi să nu susțină Israelul în această dispută.

În timp ce tensiunile rămân ridicate între cele două țări, comunitatea internațională monitorizează cu atenție evoluțiile din regiune. O nouă reuniune a cabinetului de război israelian este programată pentru astăzi, pentru a examina opțiunile de răspuns la provocările venite din partea Iranului, în contextul în care se caută o soluție care să evite un conflict regional extins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel