Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
NATO, prima mișcare în războiul declanșat de Rusia: Stoltenberg a anunțat gata să furnizeze arme Ucrainei câţiva ani
WhatsApp
NATO poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, preluat de Reuters.

El a refuzat să comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat că rezultatele armelor livrate până acum Ucrainei sunt clare. "Vedem şi efectul acestor sisteme, arme, pe câmpul de luptă, în fiecare zi. Vedem toate blindatele ruseşti distruse, vedem că Ucraina are capacitatea de a doborî rachete şi avioane ruseşti", a spus Stoltenberg.

"Aliaţii sunt gata să ofere şi mai mult, precum şi armament mai modern şi mai greu", a afirmat secretarul general al NATO.

Uniunea Europeană va majora ajutorul militar acordat Ucrainei cu încă 500 de milioane de euro. Valoarea totală a ajutorului se va ridica la 1,5 miliarde de euro. 

Uniunea Europeană va majora ajutorul militar acordat Ucrainei cu încă 500 de milioane de euro. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat acest lucru pe Twitter.

El a spus că Uniunea Europeană, la propunerea șefului diplomației UE, Josep Borrell, intenționează să adauge încă 500 de milioane de euro la Facilitatea europeană pentru pace.

UE mărește ajutorul militar acordat Ucrainei

 

"După o aprobare rapidă, acest ajutor va crește la 1,5 miliarde de euro pentru ajutorul militar al UE către Ucraina", a adăugat Michel.

Ieri, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a cerut statelor membre NATO să furnizeze Ucrainei toate armele necesare pentru a învinge armata invadatoare a președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit corespondentului UNIAN, Kuleba a declarat acest lucru în cadrul unui briefing comun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în marja unei reuniuni a miniștrilor de externe din statele membre ale alianței.

"Am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea ministerială NATO și pentru a avea întâlniri bilaterale cu aliații. Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei elemente: arme, arme și arme", a spus Kuleba.

"Credem că cel mai bun mod de a ajuta Ucraina acum este de a oferi tot ce este necesar pentru a-l limita pe Putin și pentru a învinge armata rusă în Ucraina, astfel încât războiul să nu se extindă și mai mult", a declarat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel