Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitori prinși în Germania cu buletine „românești“ în pantofi, întorși din drum. Tânăr român, cercetat pentru trafic cu migranți
WhatsApp
Poliția Federală Germana a arestat luni, 22 iunie, doi suspecți contrabandiști  dintre care unul cetățean român, și șapte ucraineni, la intrarea în Germania, lângă Mühldorf. Polițiștii au găsit cinci cărți de identitate românești contrafăcute ascuns în pantofii călătorilor care urmau să intre în țară.

Polițiștii federali din Mühldorf au verificat, luni dimineață, un microbuz înmatriculat în Ucraina. La volan era un ucrainean în vârstă de 31 de ani, care se deplasa cu pasagerul său român de 29 de ani și alți șapte cetățeni ucraineni în direcția Munchenului. Cu toții au spus că se deplasează în Portugalia, unde muncesc împreună.

Pasagerii s-au identificat cu pașapoartele ucrainene și au prezentat un certificat de la angajatorul lor din Portugalia. Cu toate acestea, niciunul dintre ucraineni nu deținea permisul de ședere necesar pentru angajare, astfel că au fost reținuți temporar și conduși la biroul din Mühldorfer Bahnhof.

Când poliția federală a percheziționat prima oară un ucrainean în vârstă de 42 de ani, au găsit în pantoful său o carte de identitate românească falsă. Apoi  alta a apărut  în pantofii unui alt ucrainian de 24 de ani. Prin urmare, polițiștii i-au întrebat pe colegii călători dacă au și ei alte documente de identificare cu aceștia. Drept urmare, ucrainenii au emis în mod voluntar încă trei cărți de identitate românești false.

Românul de 29 de ani, lăsat să-și continue drumul

 

Trebuie menționat că cetățenii români, în calitate de cetățeni ai UE și persoanele cu drept de liberă circulație, nu au nevoie de permis de ședere pentru călătorii lungi sau să înceapă munca într-un alt stat membru al Uniunii Europene, așa cum se întâmplă cu ucrainienii.

Polițiștii federali au arestat șoferul de 31 de ani din Ucraina și pe pasagerul său român, de 29 de ani, pentru trafic de migranți. Tânărul de 29 de ani i s-a permis apoi să-și continue călătoria spre Portugalia.

Poliția federală a raportat cei opt resortisanți ucraineni cu privire la intrarea și reședința neautorizate și  marți, 23 iunie, au fost respinși înapoi în Austria. Cinci dintre aceștia vor trebui să răspundă penal și pentru fals și uz de fals. Anchetatorii poliției federale cercetează acum modul în care călătorii au obținut cărțile de identitate false și ce intenționau să facă cu ele, informează un comunicat de presă al poliției germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel