Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moldovean, oprit la frontiera României. Deținea două permise de conducere. Cât a scos din buzunare pentru acte
WhatsApp
În cursul zilei de azi, la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat pentru efectuarea formalităților de control, un microbuz Mercedes Sprinter, care se deplasa spre Germania.  Polițiștii de frontieră au supus unor verificări mai amănunțite mijlocul de transport și pasagerii.     
control_frontiera

În timpul controlului, polițiștii au depistat, în portmoneul, unui călător două permise de conducere cu semne de falsificare, permise care ar fi eliberate de autoritățile din Moldova, naționale pe numele posesorului. Acesta a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vârstă de 33 de ani, originar din satul Cârnățeni, raionul Criuleni.

La examinarea documentelor s-a constatat că ambele erau emise în anul 2016, unul fiind pentru categoria A, B, C, iar celălalt – pentru toate categoriile de conducere. Totodată, în ambele acte lipseau mai multe elemente de protecție. Luat la întrebări, bărbatul a declarat că, în Germania, a contactat un intermediar pentru a-i face rost de un permis de conducere. În schimb i-au fost perfectate două premise, pentru care a plătit 400 de euro.

Conform procedurilor legale, actele au fost oprite și vor fi supuse expertizei. Pe caz, polițiștii de frontieră din PTF Giurgiulești-Galați au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute în Codul Penal al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel