Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moartea Reginei: Transportul public din Noul Wales de Sud este GRATUIT astăzi. Oameni de peste tot sunt așteptați la ceremonia Regelui Charles
WhatsApp
Toate mijloacele de transport în comun vor fi gratuite în New South Wales duminică, în urma decesului reginei. Premierul Dominic Perrottet se va folosi de atracția călătoriilor gratuite cu trenul, autobuzul, trenul ușor și feribotul pentru a-i încuraja pe locuitorii statului să asiste la proclamarea noului șef de stat al Australiei, Regele Charles.
Moartea Reginei: Transportul public din Noul Wales de Sud este GRATUIT astăzi. Oameni de peste tot sunt așteptați la ceremonia Regelui Charles / Foto: Unsplash

Fiul și moștenitorul reginei va fi proclamat Majestatea Sa Regele în cadrul unei ceremonii care va începe duminică, la ora 12.30, în fața Casei Parlamentului din Sydney.

Decizia de a face gratuit transportul public nu se limitează însă doar la rezidenții care vin în Sydney pentru ceremonie. Oricine, oriunde în NSW, poate călători gratuit toată ziua de duminică, până la miezul nopții.

 

Transport public gratis oriunde în New South Wales pentru întreaga zi, în memoria Reginei

 

'Toate mijloacele de transport public vor fi gratuite mâine, astfel încât oamenii să poată călători la Sydney pentru a asista la proclamarea istorică a Majestății Sale Regele', a declarat Perrottet într-un tweet sâmbătă după-amiază. 

'Toată lumea este binevenită și încurajată să participe la ceremonia Regelui.”, conform Daily Mail.

Ceremonia va include o salvă de 21 de salve de tunuri de la Government House, Garda Forțelor de Apărare Australiene și implicarea Unității de Poliție Călare din NSW. 

Vezi și: Moartea Reginei Elisabeta a II-a. Liz Truss şi înalţi parlamentari britanici jură credinţă noului rege

 

Fanfara Forțelor de Poliție din NSW va interpreta imnul regal și cel național australian

 

Înainte de începerea ceremoniei, guvernatorul NSW, Margaret Beazley, va primi avizul oficial din partea premierului și a miniștrilor pentru ca Regele Carol al III-lea să fie proclamat Rege al Australiei.

'În timp ce statul și națiunea noastră, precum și Commonwealth-ul Națiunilor, continuă să deplângă trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, se cuvine să sărbătorim accederea Majestății Sale Regele Carol al III-lea', a declarat Perrottet într-un comunicat.

'Ceremonia de proclamare a NSW este o oportunitate pentru oameni de a lua parte la un moment istoric pentru statul nostru'.

Imaginea reginei va continua să fie iluminată pe pânzele Operei din Sydney în fiecare seară, pe toată perioada celor 10 zile de doliu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel