Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moartea lui Willy a zguduit Italia și a scos oamenii în stradă: Închisoare pe viață cerută pentru frații Marco și Gabriele Bianchi
WhatsApp
Cazul morții tânărului Willy Monteiro Duarte, tânărul ucis în Colleferro, după ce a intervenit într-o luptă, pentru a ajuta un prieten, a șocat Italia. Pentru frații Marco și Gabriele Bianchi, acuzați de uciderea lui, procurorii au cerut închisoare pe viață.

Închisoare pe viață pentru frații Marco și Gabriele Bianchi, 24 de ani pentru Mario Pincarelli și Francesco Belleggia. Acestea sunt cererile de condamnare pentru uciderea lui Willy Monteiro Duarte formulate de procuratura din Velletri.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 5 spre 6 septembrie. Cei patru acuzați ar fi participat, mai întâi, la o luptă în interiorul unui club. După ce au ieșit din club, au început să atace oameni la întâmplare pe stradă. Willy Monteiro Duarte ar fi intervenit pentru a calma spiritele și a sărit în apărarea unui prieten. La un moment dat, toți cei patru au sărit pe el și l-au ucis în bătaie.

Cazul morții tânărului Willy Monteiro Duarte, tânărul ucis în Colleferro, după ce a intervenit într-o luptă pentru a ajuta un prieten, a șocat Italia.  Sute de oameni au ieșit în stradă pentru a cere dreptate și pedepsirea ucigașilor săi, Francesco Belleggia, frații Gabriele și Marco Bianchi și Mario Pincarelli. 

Vezi mai multe: Italia deplânge MOARTEA lui Willy Monteiro. Sute de oameni au ieșit în stradă să ceară dreptate-VIDEO

Moartea lui Willy Monteiro Duarte poate fi definită ca accidentală doar în ceea ce privește identitatea victimei, dar nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, un episod similar s-ar fi întâmplat, având în vedere comportamentul fraților Marco și Gabriele Bianchi.

Într-adevăr, este o coincidență că doar el a murit și nu și prietenul său Cenciarelli, care a fost lovit în gât, de asemenea, nu accidental, lăsându-l fără suflare în timp ce încerca să-l ajute. Ceea ce s-a întâmplat în Colleferro a fost o agresiune sălbatică și grosolană împotriva unui tânăr. Acesta este începutul rechizitoriului procurorului Francesco Brando la Curtea de Assise din Frosinone, unde tânărul, de 21 de ani, din Paliano și de origine capverdiană este acuzat de omor voluntar, pe lângă frații Bianchi, și de Mario Pincarelli și Francesco Belleggia,  care au început bătaia pe partea de Santa Caterina a drumului, la care s-au alăturat, apoi, cei doi din Artena.

Moartea lui Willy a zguduit Italia și a scos oamenii în stradă

 

Procurorul își începe reconstituirea faptelor, însoțită de diapozitive și imagini (extrase și dintr-o cameră-capcană instalată împotriva aruncării gunoiului), de la ora 3.23, la 6 septembrie 2020, când, din cazarma carabinierilor, aflată la 15 metri distanță, se aud voci și țipete, care îi cheamă pe soldați în stradă. Pe jos, cadavrul lui Willy.

Procurorul începe apoi analiza numeroaselor mărturii culese, unele confuze ca emoție a acelor momente, altele care trebuie cântărite, pentru rolul jucat în ceartă, de cei care le pronunță. Vittorio Tondinelli, pentru început, este credibil atunci când spune că Belleggia l-a lovit pe Willy la pământ “cu o lovitură în față ca la un penalty“. Gabriele este cel care dă prima lovitură frontală cu talpa piciorului în pieptul lui Willy: “O lovitură dată într-un mod profesionist și devastator“. Apoi o rafală de lovituri. Gabriele s-a apărat descriind aceeași scenă, dar susținând că l-a lovit pe Cenciarelli și că toți martorii erau supărați pe el “pentru o campanie mediatică prin care toți merg acolo unde merge turma“.

 Închisoare pe viață, cerută pentru frații Marco și Gabriele Bianchi

 

Atribuirea responsabilității pentru prima lovitură fatală îl zguduie pe Gabriele în boxa acuzaților: își pune mâinile în cap și își aruncă corpul pe spate, reținând o înjurătură (în timp ce Marco pare să răsufle ușurat), apoi gesticulează când procurorul scoate în evidență contradicțiile din raportul său. “El și Marco nici măcar nu și-au dat seama pe cine loveau, scopul lor era să-i anihileze pe ceilalți pentru a-și afirma propria putere“, iar pentru Willy “a fost o lovitură dată cu perfidie, care l-a luat prin surprindere pentru că nu era implicat în luptă“. Belleggia și Pincarelli, încurajați de sosirea albilor, li se alătură “ca o falangă“. Au fost patru împotriva unuia, spune procurorul, “haita împotriva unui subiect neantrenat“.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel