Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mister elucidat la Veneția: De ce s-a colorat în verde fluorescent apa din Marele Canal
WhatsApp
Autoritățile din Veneția au elucidat cauzele care au făcut ca apa canalului principal din Veneția să devină verde fluorescent. Este vorba de o substanță folosită la testarea rețelelor de apă uzată.
Apa din Marele canal din Veneția a devenit verde fluorescent. Sursa foto: fanpage.it

Transformarea spectaculoasă a unei porțiuni din Marele Canal din Veneția în verde fluorescent s-a datorat fluoresceinei, o substanță netoxică folosită pentru testarea rețelelor de apă uzată, au concluzionat autoritățile locale din Veneția. 

Locuitorii au observat cum o porțiune din Marele Canal din Veneția s-a colorat duminică în verde strălucitor, ceea ce a determinat poliția să investigheze, pe fondul speculațiilor că ar putea fi vorba de o nouă cascadorie demonstrativă a ecologiștilor.

Analizele au arătat "prezența fluoresceinei în probele prelevate", potrivit Agenției regionale pentru prevenirea și protecția mediului din Veneto (Arpav), citată de publicația The Guardian.

Apa nu a fost toxică

 

Rezultatele "nu au evidențiat prezența unor elemente toxice în probele analizate", a precizat Arpav, fără a preciza originea substanței. Schimbarea de culoare observată de locuitori a stârnit suspiciuni, poliția căutând să afle dacă situația de duminică nu ar putea fi un protest al activiștilor pentru combaterea schimbărilor climatice, potrivit cotidianului local La Nuova Venezia.

Nu este prima dată când Marele Canal devine verde.

În 1968, artistul argentinian Nicolás García Uriburu a vopsit apele Marelui Canal din Veneția în verde cu un colorant fluorescent, în timpul celei de-a 34-a ediții a Bienalei de la Veneția, într-o cascadorie menită să promoveze comportamentul ecologic.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel