Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miracol. Un bebeluș a fost adus pe lume, la scurt timp după ce mama sa a fost ucisă într-un bombardament, în Gaza
WhatsApp
Medicii din Gaza au reușit să salveze copilul unei femei ucise într-un atac aerian israelian. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un bebeluș a fost adus pe lume, la scurt timp după ce mama sa a fost ucisă în urma unui bombardament. 

Micuța Sabreen Jouda a venit pe lume printr-o cezariană de urgență, la scurt timp după ce casa familiei sale din Rafah, sudul Gazei, a fost lovită de un atac aerian israelian fatal. Mama sa, Sabreen al-Sakani, și alți membri ai familiei au pierit, iar tatăl ei, Shoukri, sora mai mare Malak, și-au găsit și ei sfârșitul.

”S-a născut orfan” 

 

Conform relatărilor BBC, Sabreen al-Sakani era însărcinată în 30 de săptămâni atunci când a fost ucisă în atac. Medicii au intervenit rapid, transportând corpul ei grav rănit la un spital din Rafah, unde au efectuat o operație de salvare pentru a aduce pe lume copilul. Nou-născutul, aproape de moarte și cu dificultăți de respirație, a fost resuscitat cu ajutorul personalului medical.

„Chiar dacă acest copil supraviețuiește, s-a născut orfan”, a remarcat medicul Ahmad Fawzi al-Muqayyad pentru Sky News, evidențiind tragedia din spatele miracolului salvării. Micuța Sabreen a fost plasată într-un incubator la secția de nou-născuți a spitalului, unde își continuă lupta pentru viață. În ciuda progreselor înregistrate în starea sa de sănătate, medicii estimează că va fi necesară o perioadă de trei până la patru săptămâni de îngrijiri intensive.

Tragedia nu a fost doar medicală, ci și emoțională, subliniază medicul Mohammad Salameh, șeful unității de pediatrie, descriind cazul ca pe o poveste cu final amar. Cu toate acestea, bunicii micuței Sabreen au promis să aibă grijă de ea în viitor, oferindu-i un camin și iubirea necesară pentru a crește.

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel