Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Minor, chinuit de propria mamă, în Ucraina: Dormea pe jos şi mânca ce îi oferea un vecin
WhatsApp
Un minor în vârstă 12 ani a fost chinuit şi înfometat de propria mamă, care nu se ocupa de loc de el.  Femeia din Harkiv, Ucraina, şi-a neglijat total băiatul, care dormea pe jos şi ajunsese să trăiască din mila unui vecin, care îi aducea de mâncare.    
Minor, chinuit de propria mamă: Dormea pe jos şi mânca ce îi oferea un vecin

În tot acest timp, mama era de cele mai multe ori băută sau lipsea cu zilele de acasă. Într-un final, autorităţile au fost sesizate şi băiatul a fost îndepărtat temporar din familie și dus la un spital de copii.

Serviciile sociale au verificat locul unde se afla copilul şi au fost șocați de ceea ce au văzut. Casa era rece, murdară şi era un haos total. Băiatul nici măcar nu avea pat. Dormea pe o saltea pe podea. Totodată, în casă nu exista deloc mâncare, iar mamei nu îi păsa deloc de fiul său. Copilul a fost dus la un spital de copii pentru control medical, scrie glavred.info.

"Ceea ce au văzut inspectorii sociali nu putea fi numită casă bună pentru un copil. Camera era rece și murdară, peste tot era dezordine și mizerie. În plus, în toată casa nu era nici măcar o firimitură de pâine", scriu jurnaliștii ucraineni. Copilul nu avea propriul lui pat și dormea pe o pătură, pe care o întindea direct pe podea.   

Împotriva mamei au fost deschise două dosare administrative: unul privind neglijarea îndatoririlor parentale și unul pentru violența în familie.

În altă ordin de de idei, reamintim că un băiețel, de dor anișori, a ajuns,  în stare gravă, la spital, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani

Copil român de 2 ani, în stare gravă la spital, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoșani

 

Un copil de 2 ani a ajuns, miercuri, la spital după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din municipiul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestora, băieţelul a căzut de la circa şase metri înălţime, starea acestuia fiind gravă.

Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime.

La fața locului a ajuns imediat echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare.

"Când s-a produs evenimentul, în locuinţă se mai aflau trei adulţi. Într-un moment de neatenţie, băieţelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-a urcat pe un corp de mobilă şi s-a sprijinit în plasa de protecţie împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuţul a căzut în gol de la aproximativ şase metri înălţime", au precizat reprezentanţii ISU.

La faţa locului a ajuns un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD. Victima a fost preluată şi transportată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani pentru evaluare. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel