Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul britanic al sănătăţii: „O nouă izolare totală a Regatului Unit nu poate fi exclusă”
WhatsApp
Ministrul britanic al sănătăţii Matt Hancock a declarat duminica aceasta că un al doilea „lockdown” la nivel naţional este una dintre soluţiile luate în calcul pentru a opri răspândirea noului tip de coronavirus, dar că el nu îşi doreşte o asemenea măsură, informează Reuters.

„Dacă fiecare va respecta regulile, atunci noi vom putea evita viitoare lockdown-uri la nivel naţional, însă, fără îndoială, noi trebuie să fim pregătiţi să acţionăm dacă va fi necesar”, a declarat Hancock la BBC. „Eu nu exclud aceasta, (chiar dacă) eu nu-mi doresc acest lucru”, a spus el.

Citește și Marea Britanie ar putea intra în carantină în etape de 2 săptămâni pentru jumătate de an

Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate, şi se confruntă cu o creştere rapidă a numărului de noi cazuri de infectări de la sfârşitul vacanţei.

Citește și Marea Britanie reintroduce noi restricţii. Amenzi de până la 10.000 de lire în cazul nerespectării carantinei

Premierul Boris Johnson, care a declarat în această săptămână că Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noi măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate. Chiar dacă noi restricţii au fost introduse în această săptămână, premierul britanic şi-a exprimat reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării, în timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel