Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Afacerilor Externe, discuţii despre negocierile post BREXIT cu negociatorul-şef al UE
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, o convorbire telefonică cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru relaţiile cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Michel Barnier, informează un comunicat al MAE.
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)

Discuţia a abordat stadiul negocierilor dintre UE şi Regatul Unit privind viitorul acord de parteneriat şi perspectivele de avansare a procesului în perioada următoare, arată sursa citată.

"Ministrul a reiterat obiectivul României privind agrearea unui acord ambiţios şi cuprinzător, care să reglementeze spectrul larg al domeniilor de interes prioritar pentru ambele părţi, inclusiv în contextul în care Regatul Unit va rămâne un partener special al Uniunii Europene", precizează MAE.

Potrivit MAE, Aurescu a reconfirmat susţinerea României pentru negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, şi pentru mandatul acestuia şi a exprimat încrederea în strategia şi viziunea sa privind desfăşurarea rundelor viitoare de negociere, inclusiv urmare liniilor agreate, în cursul zilei de luni, la Conferinţa la Nivel Înalt UE-Regatul Unit.

Ministrul a mai subliniat importanţa unui rezultat "echilibrat" din perspectiva tuturor componentelor viitorului acord UE-Regatul Unit, în beneficiul statelor membre şi al cetăţenilor europeni. "A arătat că România urmăreşte deopotrivă componenta comercială a viitorului Acord, care trebuie însoţită de condiţii de concurenţă echitabilă adecvate, cât şi alte aspecte importante referitoare la coordonarea sistemelor de securitate socială, mobilitatea persoanelor şi transport, aspecte de interes direct pentru România şi cetăţenii români", se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel