Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministru-cheie din Germania: România va intra în spaţiul Schengen
WhatsApp
Germania susține aderarea României la Schengen și găsește susținere necondiționată chiar dacă Austria a acordat veto aderării țării noastre.

Şefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că România a făcut multe pentru a adera la spaţiul Schengen, de aceea această problemă ar trebui să revină cât mai curând pe agenda UE, informează RIA Novosti.

"România şi Bulgaria au făcut multe pentru a se pregăti pentru intrarea în spaţiul Schengen. În special, România a făcut eforturi mari şi îndeplineşte toate cerinţele. Sunt convinsă că acestea vor fi urmate de aderarea la Schengen. Pentru a face acest lucru, este important să readucem rapid această problemă pe agenda UE" - a spus ministrul german.

Potrivit afirmaţiilor sale, situaţia refuzării intrării României este o "greşeală geopolitică" a UE.

Klaus Iohannis: Miza este intrarea României în Schengen, nu data la care va intra

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat săptămâna trecută că România va deveni parte a Schengen, punctând că miza nu este data la care se va întâmpla acest lucru, ci intrarea în spaţiul de liberă circulaţie.

"Eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen, însă v-aş ruga, pe toţi colegii dumneavoastră, să nu ne legăm neapărat de o anumită dată, acelaşi lucru l-am spus şi când lumea a început să vehiculeze ca şi dată ultimativă 8 decembrie. Dacă vă amintiţi, am spus că pentru mine nu ziua de 8 decembrie este o miză, ci intrarea României în Schengen este o miză", a declarat Iohannis, după ce a vizitat Batalionul 1 Instrucţie "Olt" din Caracal împreună cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

El a reiterat că intrarea României în spaţiul Schengen rămâne obiectiv naţional de mare importanţă.

"România va intra în Schengen, dar acum, la acest moment, nu cred că putem să ne legăm de o dată, de februarie sau de martie. Speranţa mea este ca în anul 2023 România să intre în Schengen cu drepturi depline. Pentru mine, nu cred că mă exprim greşit, nu o anumită dată când se discută este miza, ci intrarea României în Schengen este miza. Da, Consiliul JAI din martie ar fi, cel puţin teoretic, un moment bun pentru a discuta această chestiune", a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel