Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Muncii: "Ucrainenii nu fură locurile de muncă ale românilor. Sunt multe posturi vacante" 
WhatsApp
Reprezentanții Ministerului Muncii susțin că ucrainenii care vor să muncească în România nu ocupă locurile de muncă ale românilor. Este un număr foarte mare de locuri de muncă declarate vacante, precizează autoritățile. Totul după apariția în mediul online ale unor manipulări care ar atrage ideea că ucrainenii ar lua locurile de muncă românilor. 

În prezent, 3.286 de cetățeni Ucraineni au contracte de muncă în România, creșterea de la începutul crizei refugiaților fiind de câteva sute.

De asemenea, sunt sute de persoane din Ucraina care s-au înregistrat în mod oficial pentru a căuta locuri de muncă. Acestea primesc consiliere de la autoritățile române.

Deficit urias pe piața forței de muncă din România

 

Statistica mai arată că 1.140 de companii din România oferă refugiaților ucraineni peste 3.000 de locuri de muncă. Străinii nu le fură românilor locurile de muncă deoarece pe piața muncii din România există un deficit uriaș, spun autoritățile.

„Avem un număr foarte mare de locuri de muncă declarate vacante, de aceea am mărit contingentul non-UE... este nevoie de aproximativ 250.000 de persoane pentru desfășurarea activităților în condiții optime”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu.

Dacă toate locurile de muncă disponibile ar fi ocupate, ar mai fi nevoie de alte 250.000 de locuri ca urmare a dezvoltării afacerilor, a precizat Cristian Vasilcoiu.

Cei mai mulți ucraineni se angajează în România în domeniile construcții, comerț, depozitare și în industria auto, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel