Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milioane de australieni ar putea primi în curând GRATUIT asistență medicală pentru animalele de companie
WhatsApp
Milioane de australieni ar putea primi în curând GRATUIT "Medicare pentru animalele de companie", în timp ce experții avertizează că industria este în "criză" și că animalele suferă.
Milioane de australieni ar putea primi în curând GRATUIT asistență medicală pentru animalele de companie / sursa foto: FOUR PAWS International / Facebook

Medicii veterinari solicită guvernului să introducă un sistem "Veticare" care să permită proprietarilor de animale de companie să aibă acces gratuit la asistență medicală pentru animale.

Andy Meddick, deputat al Partidului Justiției Animalelor, a anunțat că va prezenta marți guvernului Andrews un sistem veterinar de tip Medicare, ca răspuns la lipsa de asistență medicală pentru animale din Victoria.

 

Actuala "criză" a veterinarilor din stat a fost alimentată de creșterea numărului de proprietari de animale de companie

 

Meddick a declarat că actuala "criză" a veterinarilor din stat a fost alimentată de creșterea numărului de proprietari de animale de companie în timpul pandemiei Covid, împreună cu profesioniștii care părăsesc industria din cauza "stresului financiar și emoțional". 

Conform planului propus de el pentru a ajuta proprietarii de animale de companie și prietenii lor blănoși, locuitorii din Victoria ar putea avea acces la servicii veterinare gratuite sau cu costuri reduse în clinicile publice, folosind un sistem de facturare în bloc. 

'Acest sistem va atenua acest stres prin stabilirea de servicii veterinare finanțate din fonduri publice pentru animalele de companie, care prezintă un sistem de factură globală și un sistem de taxe programate - exact la fel ca sistemul nostru Medicare'.

 

În prezent, în Victoria nu există nicio clinică veterinară publică

 

'Aceasta nu va fi o victorie doar pentru animalele de companie și animalele sălbatice - ci și pentru medicii veterinari și echipele de asistență veterinară care muncesc din greu. Înseamnă că putem îmbunătăți accesul, costul și disponibilitatea asistenței medicale adecvate pentru animale', a declarat dl Meddick conform Daily Mail.

Proprietarii de animale domestice ar trebui să plătească o taxă anuală în cadrul sistemului Veticare propus, care ar acoperi toate nevoile animalului lor de companie, de la controale regulate până la intervenții chirurgicale.

 

În funcție de situația financiară a fiecărui proprietar în parte, ar putea fi obligat să plătească o taxă diferențială de tip Medicare

 

Concesionarii, pensionarii și deținătorii de carduri de sănătate din cadrul acestui plan ar fi acoperiți în totalitate de costul facturilor medicale ale animalului lor de companie.

Salvatorii și îngrijitorii de animale acoperiți de Veticare ar putea primi, de asemenea, o recunoaștere specială pentru serviciile lor și ar putea fi scutiți de plata taxei anuale. 

"Veterinarii sunt adesea supuși la stres pentru că trebuie să se ocupe de animale sălbatice și să folosească resurse din clinicile lor pentru care nu sunt rambursate, vrem să ne asigurăm că primesc această rambursare", a declarat dl Meddick pentru ABC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel