Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milano se confruntă cu scandalul interzicerii înghețatei pe timp de noapte: „Sute de locuitori cer să poată dormi mai bine”
WhatsApp
Milano, unul dintre cele mai vibrante orașe din nordul Italiei, se confruntă cu un mare scandal. Liderii locali încearcă să controleze "viața de noapte sălbatică" prin interzicerea vânzării de mâncare la pachet după miezul nopții. Propunerea controversată a declanșat un război între locuitori și comercianți.
Milano se confruntă cu scandalul interzicerii înghețatei pe timp de noapte: „Sute de locuitori cer să poată dormi mai bine” / Foto: Unsplash

Marco Granelli, viceprimarul pentru securitate publică din Milano, a anunțat recent o inițiativă de interzicere a vânzării de înghețată și mâncare la pachet după miezul nopții în cartierele populare ale orașului. De asemenea, barurile și restaurantele ar urma să fie obligate să închidă zonele exterioare începând cu ora 12:30 în zilele lucrătoare și cu ora 1:30 în weekend. Scopul acestor măsuri ar fi de a reduce agitația din stradă și de a oferi o mai mare liniște locuitorilor.

 

„Își dă seama această administrație ce face?”

 

Cu toate acestea, propunerea a stârnit un val de critici și nemulțumire din partea locuitorilor, comercianților și a unor lideri de opinie. Marco Barbieri, secretar general al asociației comercianților cu amănuntul din Milano, a subliniat că mâncarea la pachet, în special înghețata, este o parte fundamentală a culturii italiene și că interzicerea acesteia va nemulțumi oamenii.

"Ce face o familie italiană obișnuită în timpul verii? Face o plimbare după cină și își ia o înghețată. Este o tradiție clasică și, prin urmare, este clar că, dacă intervin în acest tip de obicei cultural, oamenii nu vor fi fericiți.

O regulă care să interzică oamenilor să bea o sticlă de apă sau să mănânce o înghețată sau o pizza în timp ce se plimbă în Darsena nu va rezolva nimic, deoarece oamenii vor rămâne în continuare afară, indiferent de situație.

Credeți că un tânăr de 25 de ani va pleca acasă la miezul nopții doar pentru că nu poate să ia ceva de mâncare la pachet? Ce se întâmplă cu turiștii care vor să mănânce o înghețată după miezul nopții? Își dă seama această administrație ce face?"
, a declarat Marco Barbieri, conform The Guardian.

 

Locuitorii din Milano deranjați de turiști noaptea

 

Pe de altă parte, primarul Giuseppe Sala a susținut că este necesar să se abordeze problema vieții de noapte din Milano, subliniind că există sute de rapoarte de la locuitori care deranjați de turiști noaptea. Cu toate acestea, Sala a fost deschis la discuții și a sugerat că regulile pot fi ajustate în funcție de feedback-ul comunității.

"L-aș ruga pe Barbieri să vină în biroul meu pentru câteva ore, pentru că am sute de rapoarte de la locuitori care cer să poată dormi mai bine noaptea. Nu pot evita să abordez această problemă, nu este o ciudățenie, ci o nevoie a multora... nu schimbăm regulile universului, ci impunem limite foarte ușoare.", spune primarul.

Această propunere nu este însă una nouă pentru Milano. În 2013, oficialii orașului au încercat să interzică vânzarea de înghețată după miezul nopții, dar au fost nevoiți să revină asupra deciziei lor după proteste masive organizate sub numele de "Occupy Gelato". Atunci, primarul Giuliano Pisapia a recunoscut că consiliul a făcut o greșeală și că oamenii ar trebui să aibă dreptul să mănânce înghețată oricând și oriunde doresc.

Decizia de a interzice vânzarea de mâncare la pachet după miezul nopții în Milano rămâne un subiect de dezbatere intensă, iar liderii orașului se confruntă cu provocarea de a găsi un echilibru între necesitățile locuitorilor și viața culturală a orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel