Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mii de scoțieni își iau rămas-bun de la Regina Elisabeta II pe Calea Reglă din Edinburg până la catedrala Sf. Egidiu din Scoţia
WhatsApp
Mii de persoane s-au adunat de-a lungul aşa-numitei "Căi Regale" din Edinburg, în Scoţia, pentru a vedea procesiunea sicriului defunctei Regine Elisabeta II a Marii Britanii. Catafalcul a fost depus apoi la Catedrala Saint Giles (Sf. Egidiu) din Scoția.

Regele Carol al III-lea a condus luni o procesiune regală care a transportat sicriul mamei sale la Catedrala Sf. Egidiu din Edinburgh, în timp ce mulțimea s-a adunat pentru a-și prezenta omagiile.

Regele Carol al III-lea a mers în spatele carului mortuar care a pornit de la Palatul Holyroodhouse către Catedrala Sf. Egidiu. Anterior, Regele Carol al III-lea s-a adresat pentru prima dată în calitatea de monarh parlamentarilor de la Londra, elogiind Parlamentul din Palatul Westminster ca fiind instrumentul unei democraţii autentice. 

Mii de scoțieni își iau rămas-bun de la Regina Elisabeta II pe Calea Reglă din Edinburg până la catedrala Sf. Egidiu din Scoţia

 

Sicriul Reginei Elisabeta a intrat în interiorul Catedralei Sf. Egidiu, unde o slujbă este în desfășurare. Regina Elisabeta a II-a se va odihni în catedrală până marți, când va fi mutată la Londra.

Noul rege al Marii Britanii și Camilla, regina consort, au apărut mai devreme luni în Parlament, unde au primit condoleanțe din partea legislatorilor.

Prințul Harry a publicat o declarație în care a onorat viața bunicii sale și a adus un omagiu "grației și demnității sale de nezdruncinat", despre care a spus că "a rămas adevărată pe tot parcursul vieții sale și acum moștenirea sa eternă".

2. -imagine fara descriere- (scotia-sicriu-regina.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel