Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz, verificat la sânge la intrarea în țară. Șoferul, amendat, după ce polițiștii au deschis bagajele
WhatsApp
La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași,  pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român B.I în vârstă de 32 de ani,  conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova.
Microbuz, verificat la sânge la intrarea în țară. Șoferul, amendat, după ce polițiștii au deschis bagajele

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 1200 de ţigarete şi 17 sticle cu coniac, de proveniență Duty Free, ascunse printre bagajele personale.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român B.I în vârstă de 32 de ani,  conducând un microbuz înmatriculat in Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună a descoperit, printre bagajele transportate, cantitatea totală de 1.200 de ţigarete şi 17 sticle cu coniac de diferite mărci, de proveniență Duty Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 1220 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamala cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și  Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 23 de cetăţeni din Turcia, Siria şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse bunuri.

 

Un bărbat, pasager pe osia unei semiremorci, depistat la intrarea în România. Tânărul intenționa să ajungă în Germania

 

În data de 10.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, medicamente veterinare pentru o societate comercială din Marea Britanie.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 22 de cetăţeni din Turcia și Siria.

 

Ansamblu rutier, condus de un cetățean german, verificat în vama Nădlac

 

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde, polițiștii de frontieră arădeni, au efectuat controlul amănunțit unui ansamblu rutier, condus de un cetățean german. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta piese auto, pe ruta România – Germania.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe osia din spate a semiremorcii, o persoană. La cercetări, oamenii legii au stabilit persoana în cauză este cetățean din Maroc, în vârstă de 26 de ani, solicitant de azil în țara noastră. 

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel