Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz cu români care veneau din Anglia, blocat în Austria: Stăteau pe un morman de zeci de mii de euro, nedeclarați
WhatsApp
Vameșii de la Suben, Austria, au blocat un microbuz cu 5 români l bord care veneau dinspre Anglia și se îndreptau spre România. Autoritățile au verificat pasagerii dar și interiorul microbuzului, unde au găsit, sub salteaua unei banchete, peste 50.000 de euro, nedeclarați.

Într-un microbuz din Marea Britanie, oficialii au descoperit 46.000 de lire sterline ascunse sub o saltea. Cei cinci români, pasageri în microbuz, se îndreptau spre Români, din Anglia. În Suben, vama a aruncat o privire mai atentă asupra dubei și a descoperit 46.000 de lire sterline.

La început, bărbații au declarat că dețin părți egale din bani. Interogat ulterior, șoferul, un român de 35 de ani,a prezentat o poveste complet diferită. El a spus că ar fi primit banii de la tatăl său pentru a cumpăra mașini din Anglia, pe care să le aducă apoi în țară. Dar tranzacțiile nu s-au mai făcut, astfel că se întoarce cu banii acasă.

Suma, echivalentul a aproximativ 53.000 de euro,  era ascunsă sub o saltea în zona de încărcare a Mercedes Sprinter. Potrivit legislație în vigoare, sumele mai mari de 10.000 de euro în numerar trebuie anunțate.

Un alt român, pasager al microbuzului, a fost arestat pentru că avea interzis să intre e teritoriul Austriei, relatează Krone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel