Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mexicul „mai periculos ca niciodată”. Oamenii sunt avertizați despre răpirile cartelurilor de droguri
WhatsApp
Oamenii sunt avertizați de un fost polițist că "nu merită" să călătorească în Mexic pentru a-și petrece vacanța, din cauza răpirile cartelurilor de droguri ,
Mexicul „mai periculos ca niciodată”. Oamenii sunt avertizați despre răpirile cartelurilor de droguri  / Foto: Unsplash

Michael Alcazar, un fost ofițer al Departamentului de Poliție din New York, avertizează că țara "nu a fost niciodată mai periculoasă" pentru cetățenii americani.

Ofițerul a sfătuit tinerii să nu presupună că vor fi tratați corect sau că le vor fi respectate drepturile dacă decid să călătorească acolo.

 

Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie pentru cei care intenționează să petreacă vacanța în Mexic



Avertismentul său dur vine în contextul în care Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie pentru americanii care intenționează să petreacă vacanța de primăvară în Mexic.

Alerta îi avertizează pe călători să "manifeste o prudență sporită", în special după lăsarea întunericului în stațiunile balneare precum Cancun, Playa del Carmen și Tulum, care au fost afectate în trecut de violențele bandelor de traficanți de droguri.

Ofițerul a subliniat că aceștia caută în mod activ americani neștiutori și cu bani. El a avertizat că membrii cartelurilor de droguri sunt periculoși, nu au moralitate și nu se feresc să tortureze oamenii.

Pentru a fi în siguranță, el îi sfătuiește pe americani să călătorească în grupuri, să nu-și etaleze banii și să fie atenți la modă, bijuterii și bagaje, deoarece acestea pot semnala bogăția și îi pot transforma într-o țintă pentru carteluri.

 

„Cartelurile sunt scăpate de sub control”



El a declarat pentru The Sun: "În momentul de față, situația este foarte volatilă, iar cartelurile sunt scăpate de sub control. Este periculos să călătorești. Nu merită să fii rănit, ucis sau răpit pentru câteva [săptămâni] de pauză."

În cele din urmă, el a avertizat împotriva consumului excesiv de alcool în timpul petrecerilor, deoarece acesta poate face oamenii vulnerabili la răpiri.

Potrivit alertei, "cetățenii americani ar trebui să manifeste o prudență sporită în zonele din centrul orașelor populare din locațiile populare pentru vacanța de primăvară, inclusiv Cancun, Playa Del Carmen și Tulum, în special după lăsarea întunericului".

 

Oamenii sunt rugați să aibă grijă la alcoolul și pastilele pe care le cumpără din Mexic



De asemenea, Departamentul de Stat a precizat că cetățeni americani "s-au îmbolnăvit grav sau au murit în Mexic după ce au consumat droguri sintetice sau pastile de rețetă falsificate".

Acest avertisment a fost lansat în urma unor rapoarte potrivit cărora unele farmacii din Mexic oferă liber sedative și alte medicamente care pot fi vândute doar cu prescripție medicală în Statele Unite. Pastilele mexicane sunt adesea contrafăcute și conțin fentanilul, un opioid sintetic mortal.

De asemenea, în alertă se menționa că "alcoolul nereglementat poate fi contaminat, iar cetățeni americani au raportat că și-au pierdut cunoștința sau au fost răniți după ce au consumat alcool posibil contaminat", conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel