Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mexic. FBI: Mafia română a lucrat cu hackerii din León. Cum au furat milioane de pesos din bancomate
WhatsApp
FBI a raportat că hackerii leonezi erau aliați ai mafiei române stabilite în Riviera Maya, scrie guanajuato.lasillarota.com, care citează un comunicat oficial.

Potrivit informaţiilor Biroului Federal de Investigații al Statelor Unite (FBI) dezvăluite de jurnalistul Jannet López Ponce, grupul de hoți cibernetici cu sediul operațional din León, a lucrat mână în mână cu mafia română şi împreună au furat milioane de pesos.

FBI a solicitat intervenția Unității de informații financiare pentru a îngheța conturile a 79 de persoane fizice și corporații legate de Florian Tudor  mai bine cunoscut sub porecla „Rechinul” și lider al mafiei române din Riviera Maya. În același raport, FBI-ul a detaliat rețeaua criminală extinsă de care acesta a beneficiat pentru a comite jafuri cibernetice, unde unul dintre principalii aliați au fost hackerii leonezi capturați în mai 2019.

Grupul infracțional român condus de Tudor - care are reședința permanentă în Mexic - este cercetat pentru furtul a milioane de pesos în bancomate cu carduri clonate turiștilor din Cancun, Riviera Nayarita, Los Cabos și Puerto Vallarta.

Citeşte şi: Presa mexicană acuză legături între politicieni şi "mafia" condusă de românul Florian Tudor: "De ce e un boom de turişti români în Mexic?"

Aceeași metodă de delapidare a fost folosită de Echipa Bandidos Revolution, condusă de Héctor Ortiz Solares, El H-1, care a mai fost arestat în februarie anul trecut.

În celula sa, în interiorul închisorii Altiplano din statul Mexic, Héctor, cu ajutorul unui telefon mobil, a stabilit o rețea operațională de spălare a banilor prin hacking, extorcare și fraudă cibernetică, așa cum a fost detaliat de Secretariatul Federal de Securitate până la subsecretariat de control penitenciar.

Bandidos Revoluția Echipa este acuzată de furtul a peste 400 de milioane de pesos de la instituții financiare, cum ar fi Banorte, Inbursa și Kuspit, folosind plăți interbancare electronice (Spel) pentru înșelătorie.

FBI susţine că hackerii leonezi au ajutat mafia română să realizeze jafuri bancare cibernetice și delapidări de bancomate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel