Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Metroul din Kiev, bombardat de ruși. Consilierul lui Zelenski anunță data la care se va termina războiul 
WhatsApp
Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie, afirmă Aleksei Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
Eforturi de salvare la școala bombardată de rusi. Șanse reduse de a găsi supraviețuitori

„Pot să vă spun următoarele: după părerea mea, cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede. Dacă in următoarea săptămâna, maxim două, se va ajunge la o înțelegere de pace sau să se încerce runda a doua cu armata din Siria și după ce îi distrugem și pe ei, la sfârșitul lui aprilie vor fi negocierile. Dacă au înnebunit de tot, o să se folosească de rezerviștii pe care o să înceapă să îi adune de la 1 aprilie și la sfârșitul lui aprilie- începutul lui mai, puțin pregătiți, vor încerca să îi trimită în Ucraina, dar încercarea asta va pica”, spune Aleksei Arestovich, într-un videoclip apărut în presa din Ucraina.

După acest moment, spune Arestovich, vor urma niște „procese greu de explicat”, asta pentru că, din punctul său de vedere toată lumea va înțelege ca Putin „a pierdut într-un fel sau altul”.

Aleksey Arestovich afirmă că la negocieri Ucraina cere retragerea totală a armatei ruse.

Acesta este de părere că, aflându-se sub sancțiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”, relatează Mediafax. 

Capitala Ucrainei, sub asediul armatei ruse

 

Două clădiri din zone rezidențiale din Kiev au fost bombardate, marți dimineața, potrivit serviciilor de urgență ucrainene, citate de CNN.

Prima clădire bombardată a fost o locuință privată din Osokorky, un cartier situat la est de centrul orașului Kiev. Clădirea a fost lovită cu puțin înainte de ora 6 dimineața, au anunțat serviciile de urgență într-o declarație.

Un incendiu a izbucnit în clădirea cu două etaje, dar a fost stins la scurt timp și nu au fost raportate victime.

La scurt timp după lovitura din Osokorky, un bloc cu 10 etaje din Podil, la nord de centrul orașului, a fost bombardat. Și aici a izbucnit un incendiu la primele cinci etaje ale clădirii.

O persoană a fost transportată la spital, au anunțat serviciile de urgență.

Metroul din Kiev, bombardat 

 

Fațada stației de metrou Lukyanivska şi birourile acesteia au fost distruse marți de un bombardament al rușilor, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de rerezentanții rețelei de metrou din Kiev.

Rețeaua de metrou din Kiev a transmis pe Twitter că una dintre exploziile din această dimineață a avariat fațada stației Lukyanivska și birourile, scrie BBC.

Stația de metrou Lukyanivska este destul de aproape de centrul Kievului.

Stația a fost închisă din cauza pagubelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel