Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Metoda "fotografia", nouă escrocherie în Italia, pusă la cale de hoții români. Poliția îi caută pe escroci
WhatsApp
Miercuri după-amiază, poliția de stat a arestat un român de 35 de ani. Acesta, împreună cu un complice au jefuit un cuplu de turiști, lăsându-i fără bani și carduri, în timp ce se prefăceau că îi pozează.
Metoda "fotografia", nouă escrocherie în Italia, pusă la cale de hoții români. Poliția îi caută pe escroci

Potrivit reconstituirii, în jurul orei 18.00, românul și complicele său, necunoscut la momentul respectiv, au abordat un cuplu de turiști egipteni pe Ponte Vecchio, oferindu-se să le facă o fotografie celor doi, drept suvenir, cu peisajul.

Însă, cât românul le făcea poze de pe telefoanele mobile ale victimelor, celălalt hoț a intrat în acțiune, deschizând geanta femeii și luându-i de sub nas în câteva clipe, banii și cardurile.

 

Hoți de buzunare în acțiune în Florența

 

Cu toate acestea, atunci când fotograful "de ocazie", după ce și-a încheiat diversiunea, a returnat smartphone-ul turiștilor, aceștia din urmă și-au dat seama că au fost deposedați de aproximativ 60 de euro în numerar și de câteva carduri de credit.

Soțul femeii l-a oprit apoi pe presupusul hoț de buzunare, adică românul, iar o mașină de patrulă a poliției de stat a intervenit imediat. Astfel, polițiștii l-au acuzat pe cetățeanul român de furt calificat în complicitate.

Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio urmă a bunurilor furate, probabil că acestea au fost predate complicelui care a reușit să scape. 

 

vezi și 

Bătaie violentă într-un club din centrul orașului Florența: licența clubului a fost suspendată

 

O bătaie violentă care a avut loc în urmă cu câteva zile într-un local public din centrul orașului Florența a dus la închiderea afacerii. Patronul a fost considerat pentru starea gravă de alcoolemie în care se aflau cei doi bărbați.

Începând cu miezul nopții din data de 22 septembrie 2022, suspendarea licenței de funcționare a afacerii, ordonată de șeful poliției din provincia Florența, Maurizio Auriemma, a fost declanșată pentru cinci zile.

Măsura a fost luată de Divizia de Poliție Administrativă și Socială a Direcției de Poliție din Florența și notificată ieri de către echipajele volante din Via Zara. Aceasta a fost adoptată din cauza unei bătăi violentre dintre două persoane sub influență alcoolică, de către ofițerii angajați în serviciile de prevenire și control teritorial.

 

Patronul clubului a fost sancționat pentru distribuirea masivă a băuturilor alcoolice 

 

În acea seară, echipajele carabinierilor au fost chemate la localul public, în urma unei dispute violente între doi clienți în stare de ebrietate. Conform celor constatate, în ciuda prezenței polițiștilor care se ocupau de cei doi contestatari, unuia dintre aceștia (aflat deja într-o stare evidentă de ebrietate) i s-a servit în continuare alcool.

În aceeași seară, ofițerii au observat și prezența altor persoane care erau, de asemenea, în stare de ebrietate din cauza abuzului de alcool.

De asemenea, clubul a fost amendat în trecut pentru că a servit alcool după ora 2 dimineața. În măsura adoptată de Questore Maurizio Auriemma, se subliniază că a apărut o situație de "pericol pentru ordinea și siguranța publică", întrucât localul public în cauză a fost "scena unor incidente violente cauzate de consumul excesiv de alcool în interiorul aceluiași local".

Astfel, după mai multe incidente poliția a decis să suspende licența barului pentru cinci zile, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel