Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicii francezi atenționează: „Ne vom confrunta cu o epidemie generalizată"
WhatsApp
Pandemia de COVID-19 merge pe un trend ascendent în Franța, fenomen care i-a determinat pe medici să tragă un semnal de alarmă.
Bilant Covid

Pe fondul relaxării și a apropierii sezonului de gripă și viroze, Franța este foarte aproape de valul 2 al pandemiei, a atenționat cunoscutul medic Patrick Bouet.

„Al doilea val al pandemiei vine mai repede decât ne-am temut. Miercuri, Olivier Veran, ministrul Sănătății, a vorbit despre asta, dar nu a mers suficient de departe. Nu a spus că, în cazul în care nu se va schimba nimic, în 3 sau 4 săptămâni Franța se va confrunta în toamnă și iarnă cu o epidemie generalizată", a declarat medicul Patrick Bouet într-un interviu, citat de Le Figaro. 

Joi, Franța  a ajuns la un nou record în ceea ce privește îmbolnăvirile de SARS-COV-2. Au fost raportate 16.096 de noi infectări. Precedentul record viza 13.000 de infectări, raportate cu o zi înainte. Rata de pozitivare a fost în creștere în ultimele două săptămâni. A crescut de la 5,4%, la 6,5%.  În baza datelor de la începutul săptămânii, serviciul public de sănătate a semnalat o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturație a capacităților de diagnostic și o subestimare a numărului de focare".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel