Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic italian: „Vom trăi cu virusul Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021”
WhatsApp
„Vom trăi cu virusul Sars-Cov-2 pe tot parcursul anului 2021. Singura armă pe care o are acum omenirea este aplicarea măsurilor preventive”, avertizează un medic italian, specialist în boli infecţioase.

Şi ţară după ţară confirmă zilnic agravarea pandemiei. Chiar şi Suedia, a cărei strategie de evitare a unei carantine stricte a atras atenția întregii lumi, a raportat ieri peste 4.000 de cazuri noi, cel mai mare bilanț zilnic de până acum.

În ultimele 24 de ore, Franţa a înregistrat un nivel record de infectări - peste 58 de mii. Pentru comparaţie, cu o zi înainte, au fost doar 40 de mii.

 

Britanicii sunt, din nou, în carantină naţională

 

În schimb, britanicii sunt de joi, din nou, în carantină naţională.

„Informaţiile pe care le-am primit sugerează că patru săptămâni sunt suficiente pentru ca aceste măsuri să aibă un impact real, astfel încât aceste reguli să expire și, pe 2 decembrie, ne vom întoarce la o abordare graduală. Se vede o lumină la capătul tunelului”, a declarat Boris Johnson, potrivit Știrile PRO TV.

În schimb, Italia pare tot mai mult pe o pantă ascendentă. În ultimele 24 de ore au fost peste 34 de mii de noi cazuri şi 445 de decese, cele mai multe în regiunea Veneto. Recent, guvernul de la Roma a decis să înăsprească restricţiile în zonele cu focare majore.

„Regiunele din zona roşie, de risc ridicat, sunt Calabria, Lombardia, Piemont şi Valle D’Aosta. Acolo vor fi impuse măsuri şi mai stricte: circulaţia va fi interzisă, inclusiv în propria localitate şi la orice oră, cu excepţia mersului la muncă, la cumpărături esenţiale şi la medic”, a spus Giuseppe Conte, premierul italian.

 

„Această boală atacă simultan şi în mod diferit mai multe organe”

 

Însă impactul masurilor asupra economiei este tot mai dificil de suportat.

La o populaţie de numai 5 milioane şi jumătate de oameni, Slovacia a ajuns să raporteze peste 1.700 de cazuri noi zilnic. Sistemul medical este deja la limită, în primul rând din cauza lipsei de personal.

„Avem suficiente paturi complet echipate, dar nu putem gestiona decât 10 paturi cu pacienţi ventilaţi mecanic din cauza lipsei de personal”, susține Tomáš Šulík, medic.

„Când m-a auzit la telefon pentru prima oară după o săptămână, fiul meu a izbucnit în plâns”, povestește Ivana Ondrejková, asistentă-şef.

„Din păcate, această boală atacă simultan şi în mod diferit mai multe organe. Pacienţii care sunt trecuţi la timp pe ventilaţie artificială, în primele stadii, au şanse de recuperare. Dar în cazul celor peste 70 de ani, mai ales bărbaţi, prognosticul e foarte îndoielnic”, a adăugat Tomáš Šulík.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel